"Om Gud vil, så udrydder vi jer fra jordens overflade." Sådan lyder det fra en al-Qaeda-kommandant i en ny video, der advarer om flere angreb på danske mål på grund af fornærmelsen af islam.

Det internationale al-Qaeda-terrornetværk truer i en ny video med flere angreb mod Danmark. Det rapporterer gruppen Site, som overvåger islamiske hjemmesider på internettet.

- Vi har tidligere advaret - og vi advarer endnu engang - korsfarernationer, som fornærmer, latterliggør og skænder vores profeter og koranen i deres medier og besætter vores lande, stjæler vores skatte og dræber vores brødre, om, at vi vil kræve hævn på et passende tid og sted, siger Mustafa Abu al-Yazid, en højtstående al-Qaeda-kommandant, på videoen.

- Mit sidste budskab til korsets tilbedere i Danmark er, at det hverken er vor første eller sidste advarsel. Om Gud vil, så udrydder vi jer fra jordens overflade, lyder det følgende i videoen.

Et formodet al-Qaeda-bombeangreb på den danske ambassade i Pakistan i juni kostede seks pakistanere livet og blev gennemført efter nye offentliggørelser af Muhammedkarikaturer i danske medier.