En engelsk journalist-studerende blev udsat for en grov gruppe-voldtægt, da hun på egen hånd var taget til franske Calais for at beskrive problemet med ulovlig indvandring.

Arbejdet med at undersøge den ulovlige indvandring til England via franske Calais udviklede sig til et sandt mareridt for en engelske journaliststuderende natten til onsdag.

Kvinden, der er i slutningen af 20’erne, var på egen hånd taget til Calais for at beskrive de flere hundrede mennesker, der lever mere eller mindre tilfældigt i lejren ’The Jungle’, hvorfra de håber på indrejsetilladelse i England eller forsøger at rejse ulovligt ind i landet.

I forbindelse med sit journalistiske arbejde blev kvinden udsat for en gruppevoldtægt, som politiet betegner som særdeles grov, skriver flere engelske medier. Kvinden opholder sig stadig i Calais, forlyder det.

Politiet betegner det som ’meget risikabelt’, at kvinden arbejdede på egen hånd i området, der traditionelt er midlertidigt opholdssted for alverdens folk, der håber på en billet til et liv i England. Området er traditionelt mere eller mindre lovløst.

Politiets teori er, at kvinden er blevet voldtaget af de mennesker, hun var i gang med at beskrive til sin opgave.

Foreløbig er omkring 100 personer primært fra Mellemøsten, Balkan og Østeuropa blevet afhørt i sagen.

Calais har i flere år været en magnet for mennesker, der forsøger at trænge ulovligt ind i England ved eksempelvis at hoppe ombord på tog eller skjule sig i lastbiler.

Problemet, kvinden ville beskrive, er stadig stort, selv om både engelske og franske myndigheder har haft fokus på at gøre noget ved den ulovlige indvandring. Antallet af folk, der årligt bliver taget i at forsøge ulovlig indrejse i England fra Calais er således faldet fra ca. 10.000 i 2002 til 1.500 i 2008.