Kronprinsessen kom til Viborg for at indvie børne- og ungdomspsykiatriens sengeafdeling i april. Nu skal den alligevel ikke bruges.

Vantro, vrede og forbavselse var reaktionen, da personalet på børne- og ungdomspsykiatriens sengeafdeling onsdag blev orienteret af ledende overlæge på børne- og ungdomspsykiatrien i Region Midtjylland, Jens Buchhave.

Han kunne fortælle et måbende personale, at ledelsen foreslår politikerne, at Viborgs sengeafdeling med 16 pladser, som blev indviet for blot tre måneder siden af kronprinsesse Mary, skal nedlæges.

- Det forstår vi ikke en brik af, for bygningen er indrettet specielt til formålet med eneværelser og eget bad og toilet. I stedet vil man opretholde en afdeling i nedslidte sygehusbygninger i Herning. Borgerne må ryste på hovedet af en sådan disposition, for det betyder, at den helt nye bygning til mange millioner kommer til at stå tom, siger tillidsrepræsentant for og social- og sundhedspersonalet på afdelingen, Annette Kløjgaard.

Større optageområde
Begrundelsen for at foretrække Herning for Viborg er angiveligt, at Herning har et større optageområde end Viborg. Ifølge den ledende overlæge kommer patienterne til Viborg stort set kun fra Viborg og Skive kommuner.

- Men der er jo intet til hinder for, at Viborg kan få patienter fra kommuner syd og øst for Viborg også. Så jeg kan kun se forslaget om at foretrække Herning som første led i en plan, der på lidt længere sigt vil betyde, at alle børn og unge skal indlægges i Risskov, siger tillidsrepræsentanten.

Masser af billeder fra Marys besøg i Viborg

Mary mødt af demonstranter