En 16-årig dreng blev fredag morgen kun fundet skyldig i vold med døden til følge i sagen om en 48-årig mand, der blev tævet til døde. Dommen lyder på fire års fængsel.

DEBAT: ER DOMMEN FOR MILD?

Den 16-årige dreng fra Aalborg, der tævede en mand til døde, har fået fire års fængsel. Anklageren havde krævet en straf på syv år, men når dommen ikke blev hårdere, skyldes det drengens unge alder, oplyste retsformanden.

Tidligere på dagen var den 16-årige Rasmus P. blevet fundet skyldig i dødsvold og røveri, som han på forhånd havde erkendt sig skyldig i. Han var tiltalt for drab, men et flertal af nævninger og juridiske dommere mente altså ikke, at han havde forsæt til at dræbe sit 48-årige offer. Retten lagde blandt andet vægt på, at drengen ikke havde brugt våben.

Det faktum, at han havde optaget billeder af den døende mand og senere vist dem til sine venner, tillagde flertallet i retten ikke større betydning.

LÆS MERE LÆNGERE NEDE

Dommen kan ankes
Efter de nye regler om nævningeting har anklageren mulighed for også at anke skyldsspørgsmålet til landsretten og dermed prøve at få ham dømt for drab. Men hun oplyste, at dommen skal nærlæses, før man beslutter, om drengen skal for retten endnu en gang.

DEBAT: ER DOMMEN FOR MILD?

Hvad synes du om det danske retssystem? Send en mail til B.T. og sæt Folketingets retsordførere på som cc-modtagere.

Skriv til B.T.s debatredaktør Casper Hjorth på: dit@bt.dk

Sæt en eller flere af partiernes retsordførere på som cc-modtagere. Her har du deres mailadresser:

Lene Espersen Konservative jm@jm.dk

Kim Andersen Venstre vkian@ft.dk

Karen Hækkerup Socialdemokratiet karen.haekkerup@ft.dk

Peter Skaarup Dansk Folkeparti dfall@ft.dk

Anne Baastrup Socialistisk Folkeparti anne.baastrup@ft.dk

Simon Emil Ammitzbøll Radikale rvsiea@ft.dk

Line Barfod Enhedslisten line.barfod@ft.dk

Naser Khader Ny Alliance nysoem@ft.dk

.