Statsministeren fulgte Bjarne Riis’ triumf på tætteste hold – og i dag tager han selv turen op til Alpe d’Huez på cykel

DELTAG I DEBATTEN: HVAD MENER DU OM, AT STATSMINISTEREN ROSER RIIS?

Der var fornemt besøg på Team CSC Saxo Banks rytterhotel i går aftes. Statsminister Anders Fogh Rasmussen var inviteret til middag efter på tætteste hold at have fulgt Carlos Sastre på vej mod sejr og gul trøje i Tour de France. Her var han med til at fejre det danske hold og holdejer Bjarne Riis, der i Anders Foghs øjne igen er en dansk helt.

- Ja, det mener jeg. Jeg synes, at det, at Bjarne stod frem og fortalte om sin fortid kun lægger yderligere til de egenskaber, han har som menneske. Jeg synes ikke, man kan tage noget fra ham.

- Han var en stor rytter som aktiv og nu har han som direktør været i stand til at udvikle et hold af vindere. Det har vi grund til at være stolte over, sagde Anders Fogh til B.T. – og bad så alle danskere om at skyde brystet lidt frem.

- Vi er meget tilbøjelige i Danmark til at lægge støddæmpere på, og at ingen må tro, de er noget. Men sandheden er, at Bjarne Riis har skabt noget, der er internationalt enestående, og det skal vi være stolte af i Danmark.

- Jeg er helt sikkert stolt af at være her, og høre franskmændene sætte pris på både Bjarne Riis’ hold og alle de mange danskere, der er her. Så at være her som repræsentant for et lille land med så godt et omdømme – det er en god oplevelse, sagde Anders Fogh, der mente, at gårsdagens sejr til Carlos Sastre var den største i holdets historie.

scroll ned og læs mere

Skal selv op ad bjerget
- Jeg har været med før. Det var i 2002, hvor Laurent Jalabert vandt den prikkede bjergtrøje på den etape, jeg så fra Riis’ bil, men det her var altså større. De får to trøjer, vinder etapen, og holdet arbejdede jo fantastisk. Så det var en stor oplevelse, sagde Anders Fogh, der i dag selv skal forsøge at klare de 13,8 km fra dalen og op til Alpe d’Huez.

- Jeg cykler en del, både mountainbike og på landevej. Især når jeg er på ferie i Frankrig. Så jeg glæder mig til at prøve kræfter med så berømt et bjerg, sagde Anders Fogh.