Endelig smilte lykken til Heidi Markdanner, da en anonym nordmand forærede den kræftsyge dansker 100.000 norske kroner.

- Er det rigtigt? Er det rigtigt? Spørger Heidi Markdanner med blanke øjne.

Hun har netop fået af vide, at en anonym norsk turist, der var i Danmark i sidste uge, da B.T. skrev om Heidi Markdanners liv, har valgt at give hende 100.000 norske kroner.

For det er et liv med mange kampe. For når diagnosen 'kræft i hjernen' sidder med ved middagsbordet ændres alting. Ikke alene har sygdommen bragt følgesygdomme, tab af venner, frygt og selvbebrejdelse med sig. Den har også ædt familiens økonomi.

Heidi Markdanner er blevet pensioneret, og manden Steen har tabt mange penge på sin egen virksomhed som følge af sygemeldinger.

- Hold da kæft. Der ER gode mennesker. Hold da kæft, bliver Heidi Markdanner ved med at sige, som er hun i chok.

Merer herunder

Falder på et tørt sted
Pludselig lyser hun op, og siger kækt:

- Vi griner aldrig mere af den valuta.

Penge er måske ikke lig med lykke. Men i Heidi Markdanners familie har de stor betydning.

- De falder på et meget tørt sted, konkluderer Steen og siger:

- Nøj, jeg er helt rundtosset.

Han kæmper med tårerne. Heidi Markdanners historie er stærk og barsk. Derfor har hun også inspireret den tidligere cykelstjerne Brian Holm, der selv blev ramt af kræft, til nu at designe cykeltrøjer med mere, hvor overskuddet skal gå til kræftramte familier.

- Hvor er det godt. Det er større end nogen Tour de France trøje, siger Brian Holm, da B.T. overbringer ham nyheden om den barmhjertige giver.

Stor motivation
- Du aner ikke, hvor glad jeg er for det. Jeg kender jo Heidi og familien, og det helvede de går igennem hver dag. De er så stærke, siger han.

- Man bliver jo hundrede gange mere motiveret, når man hører sådan noget. For man skal ikke glemme, at Heidi og Steen desværre ikke er de eneste, siger Brian Holm fra Frankrig, hvor han er sportsdirektør for et Tour de France-hold.