Den 40-årige mand, der tidligt i morges myrdede sin hustru, frygtede at hun ville forlade ham. Han stak hende seks gange i brystet og en gang i ryggen med en kniv.

'Hun var så forandret og jeg var bange for, at hun ville forlade mig'.

Det forklarede den 40-årige mand i retten søndag om grunden til at han dræbte sin kone.

Han var iført hvidt tøj og et par badesandaler da han afgav sin forklaring i retten.

Parrets to børn var til stede i lejligheden i Viby i Århus under mordet og manden forklarede, at det var af hensyn til dem at han ikke også slog sig selv ihjel efter drabet på sin hustru.

- Jeg lod være for børnenes skyld. Jeg kunne ikke overskue, hvad der ville ske med dem, hvis jeg også var væk, sagde han.

Manden er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør. Her kom det også frem, at han frygtede, at konen havde været utro og ville gå fra ham. Han frygtede, at hun ville tage børnene med sig, hvis de blev skilt.

Efter mordet ringede manden selv til politiet og tilstod, hvad han havde gjort. Drabet på den 35-årige kvinde skete kl. 02.50 på Vidtskuevej, oplyser politiet.

- Vi er i gang med at undersøge, hvad der skete derude nu. Men vi kan kun sige, at det var et familieopgør, og at det umiddelbart var en velfungerende familie, siger Vagn Martinussen, vagtchef ved Østjylland Politi.

Børnene, på henholdsvis 10 måneder og tre år, er nu overgivet til de sociale myndigheder. Familien, der oprindeligt kommer fra Irak, flyttede ind i lejligheden for få måneder siden.