Grædende forældre, søskende og venner har lidt for ofte været en del af mediebilledet i 2008. Nye, chokerende tal viser, at fem mennesker stikkes ihjel hver uge i England.

2008 har budt på en lang stribe af knivdrab i England. Men hvor stor er epidemien af kniv-kriminalitet i England egentlig? Det viser tal, som den engelske regering i dag offentliggør for første gang.

Og det er skræmmende læsning. Hver uge bliver fem mennesker stukket ihjel, og de nye tal viser også, at der er kommet en tredjedel mere kniv-kriminalitet siden Labour kom til magten i 1997. Det er også langt mere sandsynligt, at man bliver stukket ihjel, end at man dør som følge af skud eller slag fra en stump genstand.

Rapporten, der bliver offentliggjort i dag forventes at vise, at der blev begået omkring 25.000 knivstikkerier i England og Wales i løbet af de seneste 12 måneder. I alt blev der begået omkring en million voldshandlinger som for eksempel mord, voldtægt og røverier.

Hidtil har politiet ført statistik over, hvilken slags kriminalitet, der blev begået – altså om det var overfald, mord, røveri eller lignende – og ikke hvilken type våben, der blev brugt. Men politiet har altså også tal på knivstikkerierne nu.