Den danske 'ninja', der jagter den svenske kronprisesse, blev mandag anholdt af politiet.

En 44-årig dansk mand i klædt Ninja-kostume blev klokken 12.15 mandag anholdt af politiet i byen Borgholm på Öland, da han spurgte om vej til det svenske kongehus' sommerresidens.

Politiet mistænker manden for at planlægge overfald mishandling af den svenske Kronprinsesse Victoria, skriver flere svenske medier.

Politiets mistanke udspringer fra episoden i sidste uge, hvor Ninja-manden trængte ind på den svenske avis Ölandsposten, hvor han udtrykte stor foragt for Kronprinsesse Victoria og truede avisens medarbejdere, hvis de skrev om hende.

Mandag fejrede Kronprinsesse Viktoria sin 31 års fødselsdag netop på Kongehusets sommerresidens 'Solliden', og der var i den anledning arrangeret massivt politiopbud i området. Den 44-årige Ninja-look-alike kom med bus til Borgholm tirsdag morgen, hvor han satte sig på byens torv med sin kamphund som eneste selskab.

- Manden skal afhøres senere tirsdag. Han er mistænkt for at planlægge grov vold samt for brud på våbenloven. Han anskaffede sig en kniv mandag, og vi mistænker ham for at ville bruge den i voldelig sammenhæng, siger Glenn Adolfsson fra svensk politi.

Ligeledes mistænkes manden for illegalt at have taget sin kamphund med ind i landet og for ikke at holde hunden i snor.

Mandens identitet er endnu ikke fastslået.