Gitte Seeberg forlader Folketinget og tiltræder som WWF Verdensnaturfondens danske generalsekretær efter sommerferien. Ny Alliance får samtidig et nyt mandat.

Folketingspolitikeren Gitte Seeberg bliver ny generalsekretær for den danske afdeling af WWF Verdensnaturfonden.

Det tidligere medlem af Det Konservative Folkeparti og Ny Alliance tiltræder sin nye stilling den 1. september og forlader samtidigt Folketinget. Det betyder, at Ny Alliance får et mandat tilbage, så partiet råder over tre mandater til efteråret.

- Bæredygtig udvikling herunder en retfærdig og fornuftig udnyttelse og fordeling af naturens ressourcer er en af verdens store udfordringer, som har stået mit hjerte nær i en årrække. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet for dette vigtige område i WWF Verdensnaturfonden. En af vores første store opgaver er at påvirke den internationale klimapolitiske proces frem imod topmødet i København i 2009, siger Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

Hun er uddannet jurist og fungerede som advokat i en årrække, før hun indledte sin politiske karriere hos De Konservative og i 2007 stiftede Ny Alliance i selskab med Naser Khader og Anders Samuelsen.

/ritzau/