Alt tyder på, at invasionen af dræbersnegle i haver og parker udebliver i år. Skal man alligevel bekæmpe snegle, skal det gøres med omtanke, siger sagkyndige.

Vi kommer ikke til at se meget til den aggressive iberiske skovsnegl i år.

- Ganske vist har vi gennem hele forsommeren kunnet læse en masse artikler om, at "NU kommer dræbersneglene". Men til dato har jeg ikke fået en eneste henvendelse, der tyder på, at det skulle være tilfældet, siger havebrugskonsulent Jens Andersen fra Haveselskabet til Bolius, Boligejernes Videncenter.

Selv hvis de seneste ugers omskiftelige vejr skulle fortsætte, får sneglene næppe nogen storhedstid i år, mener Jens Andersen.

Vurderingen deles af biolog Hans Erik Svart fra Skov- og Naturstyrelsen.

- Vi er bestemt ikke sluppet af med dræbersneglene som art. Men hvor den lune vinter gav dem fine muligheder for at overleve, har den langvarige tørke taget livet af mange af dem, siger han.

Hvis sneglene alligevel skulle indfinde sig i stort tal, er den billigste og mest effektive bekæmpelsesmetode at afgrænse bede og køkkenhaver, hvor sneglene kan gemme sig, med sneglehegn og eventuelt nøjes med at sprede sneglegift i bedene. Så kan man bekæmpe snegle i de mere tilgængelige dele af haven med ølfælder og ved at samle dem ind om aftenen.

/ritzau/