Busbilletten fra Rumænien til København koster en tusse og de penge er hurtigt tjent hjem for de flokke af lomme- og tricktyve, der invaderer København i øjeblikket. Tre rumænske kvinder blev i dag varetægtsfængslet for at have lænset en 26-årig kvindes dankort for 17.000 kr.

Den ene af de anholdte, 27, havde de 17.000 kr. på sig ved anholdelsen.

Men tidligere på dagen havde hun sendt 1700 euro, cirka 13.000 kroner, hjem til Rumænien via Western Union. I dommervagten forklarede den 27-årige rumæner, at det var penge, som hun havde tjent ved at arbejde i Sverige.

Den 27-årige havde hævet 15.000 og 2.000 kr. fra det stjålne dankort i samarbejde med de to andre kvinder, 34 og 28 år.

Kvinderne hævder, at pin-koden havde ligget sammen med det stjålne dankort. Men et vidne så i en bagerforretning, at en af kvinderne stillede sig bag det 26-årige offer for at aflure hendes pin-kode.

Scroll ned og læs mere

Enlige mødre
De tre rumænske kvinder, der alle tidligere er dømt for tyverier i Danmark, er enlige mødre med tre-fem børn hver i Rumænien.

I dommervagten forklarede de, at der kører bus direkte fra Rumænien til København og at billetten koster 120-130 euro, cirka 1000 kr.

De hævdede alle, at de havde arbejdet i Sverige og var kommet til København for at tage bussen hjem. Men forinden var de blevet enige om at begå et tyveri og stjal pungen fra den 26-årige i bagerforretningen.

De tre rumænske kvinder blev varetægtsfængslet for 13 dage.