Kun i få øjeblikke talte Kronprinsen sig fri for det hakkende og ubehjælpsomme, der prægede ham i tv-interviewet med TV 2s Jes Dorph-Petersen

DEBAT: MENER DU KRONPRINSEN ÆVLER?

Tv-interview Kronprins Frederik - 40 år

Se Kronprinsen vrøvle her

Så udmattende som et maratonløb – sådan var det at overvære Kronprinsen blive interviewet på TV 2 i aftes.

Frederik er flink og villig. En sympatisk ung mand, ville jeg kalde ham, hvis han altså ikke var fyldt 40!

Jeg sad med hjertet i hænderne, mens han hakkede sig igennem interviewet. For afslappende var det saftsuseme ikke at være vidne til.

Afslappet Dorph
Jes Dorph-Petersen var afslappet på en respektfuld måde. Hans spørgsmål var der ikke noget i vejen med. Men det var der med Frederiks svar. I den kontroversielle afdeling – om Kronprinsens omdiskuterede kandidatur til IOC (Den Internationale Olympiske Komité) – svarede Frederik så tågefyldt og floromvundet som en politiker:

- Qua min opdragelse og uddannelse er jeg helt klart fortrolig med at kunne tage den vurdering med, hvordan man skal være tilbageholdende – i den forstand.

Overraskende klart meldte han dog ud om sine ønsker om at ungdommeliggøre OL med sportsgrene som BMX (cykel-motocross) og beachvolley, der er 'fuld af fest, farver og høj musik'.

Ret skal være ret: Frederik svarede også med klar og glad stemme på spørgsmål om Mary, børnene og sine bedrifter i frømandskorpset og som kapsejler – emner, der fik ham til at ranke stemmen og svare enkelt og begejstret.

Men i det meste af interviewet var han kejtet, utilpas og pakkede sine svar ind i evindelige forbehold. Hver anden sætning sluttede han med 'i den forstand', 'kan man sige' eller 'om man vil'.

Selv Mary kaldte han 'et dejligt mirakel – på en eller anden måde'.

'Kronprins Frederik – 40 år'. Tilrettelæggelse: Jes Dorph-Petersen. Sendt på TV 2 24/6