Hvis forsvundne 7-årige Katerina er i Ukraine, kan det blive besværligt at få hende hjem til sine danske plejeforældre igen.

I fire dage har lille Katerina Stine Brison været revet væk fra sine vante omgivelser hos sine plejeforældre i Danmark.

Midt- og Vestsjællands Politi har en stærk formodning om, at hun befinder sig hos sine bedsteforældre i Ukraine, men de ved det dog ikke:

- Vi har endnu ikke fået bekræftet, at hun er i Ukraine. Vi samarbejder med Interpol og den danske ambassade i landet. Og vi håber vi hører noget nyt om Katerina i dag (torsdag, red) , siger vicepolitiinspektør Lars Møller Jensen til bt.dk..

Han ved ikke, om Katerina, hvis hun befinder sig i Ukraine, i det hele taget kan tale sproget og dermed tale med de de mennesker, der er omkring hende.

Hvis den 7-årige er blevet ført til Ukraine, frygter politiet, at det kan blive beværligt at få hende hjem til hendes danske plejeforældre igen:

- Jeg tror ikke, det bare er noget, man gør. Hvis der sidder nogle ukrainske bedsteforældre og mener, det er deres legitime ret at have deres barnebarn hos sig, så kan det blive svært at få hende hjem, siger Lars Møller Jensen til bt.dk..

Onsdag blev Katerinas mor fængslet for at stå bag 'bortførelsen' af datteren. Hun nægter sig skyldig.