En 15-årig bankrøver skjulte 23.000 kr. i en seng i sin mors lejlighed, inden han flygtede til en veninde, hvor han blev anholdt med endnu 26.000 kr. på lommen. Den 15-årige, der begik røveri mod samme bank for et år siden, hvor han ikke kunne straffes, blev i dag fængslet for 13 dage.

Politiet mener, at den 15-årige begik røveriet mod Danske Bank på Nørrebrogade 160 efter aftale med en endnu ukendt medgerningsmand. Den 15-årige tilstod røveriet i dag i dommervagten, men benægtede, at der havde været andre med.

Politiet fik hurtigt mistanke til den 15-årige, fordi røveriet i går på en prik lignede det, som han begik 17. april sidste år i samme bank. Derfor tog politiet straks hjem til den 15-åriges mor, hvor der lå 23.000 kr. af udbyttet i sengen.

Politiet satte omgående aflytning på drengens mobiltelefon og blot fire minutter efter at aflytningen var sat i gang blev han sporet til Tureby ved Køge, fordi han talte med en pige, som fortalte ham, hvordan han fandt vejen til hende. Hér blev han anholdt med 26.000 kr. på lommen.

Anholdelsen skete kl. 17.20 godt tre timer efter røveriet.

Udbyttet ved bankkuppet blev 68.600 kr., så politiet mangler knapt 20.000 kr. Mistanken er, at den 15-åriges ukendte medgerningsmand har fået pengene.

Kom til Danmark som ét-årig
Den 15-årige stammer fra Rumænien, men kom til Danmark med sin familie som ét-årig. Han er godt kendt af både politiet og de sociale myndigheder.

Han kom ind i banken kl. 13.57 og truede personalet med en kniv. Han var iført en rød kasket og et tørklæde, som han under flugten smed fra sig i en baggård.

Den 17. april sidste år begik den dengang 14-årige dreng et røveri mod samme bank, hvor han også truede med kniv og fik 30.000 kr. Han smed kniven, sko og handsker fra sig i en tunnel.

Den 15-årige skal fængsles på en sikret ungdomsinstitution, men der er ikke plads i øjeblikket, så han er sat i Vestre Fængsel.