For første gang nogensinde står flere af kronprins Frederiks venner frem og fortæller om Danmarks kommende konge. Det sker i bogen »Frederik - kronprins af Danmark«, som de to journalister Gitte Redder og Karin Palshøj har skrevet.

- Vi har mødt nogle af Frederiks venner flere gange, og de har vist os stor tillid. Kronprinsen er privilligeret hvad angår hans venner, fordi de holder så tæt. Det er helt klar en gave for Frederik. Han har tidligere oplevet at blive svigtet af venner, bekendte og andre, som har villet drage fordel af, at han er en berømthed,siger den ene af bogens forfattere, Gitte Redder.

Hun og Karin Palshøj fortæller også i bogen om Frederiks forhold til sin lillebror, Joachim.

Især da Joachim står foran at skulle skilles fra Alexandra, og han ikke fortæller noget til sin storebror, kronprinsen.

- Joachim holdt bevidst sine skilsmissetanker for sig selv. For det er lige på det tidspunkt, hvor Frederiks står foran og skal giftes med Mary. Han vil ikke lægge alle disse tanker over på sin brors skulder. Frederik ville have delt disse tanker med Joachim. På den anden side respekterer han, at det var Joachims valg, fortæller Karin Palshøj.

- De to brødre er meget tæt forbundne og har en stor fortrolighed. Der var første gang, at kronprinsen oplevede, at der var sket noget stort og tragisk i Joachims liv, uden at han blev inddraget i det. Kronprinsen var ked af det. Han ville gerne have hjulpet sin lillebror og følte også, at han havde overskud til det, uddyber Karin Palshøj.

De to forfattere har mødt kronprinsen mange gange i løbet af det sidste år, hvor bogen er blevet til.

- Vi har fået et meget fortroligt forhold til Frederik. Vi har også fået nogle hemmeligheder af ham. men det har samtidig været et professionelt forhold, og vi siger også De til ham. Vi er ikke blevet private venner med Frederik, og det har heller ikke været vores ambition.

- Vi har kunnet spørge ham om alt, hvad vi ville. Han har læst manuspriptet igennem, før det kom på tryk. Der er selvfølgelig ting, som er blevet justeret, og som ikke er kommet med i bogen. Nogle ting virker jo stærkere, når man ser dem på tryk. Hvad det er, forbliver mellem kronprinsen og os, forklarer Karin Palshøj og Gitte Redder det.

De to forfattere har kun positivt at sige om Frederik. - Han er et fantastisk menneske. Man slapper af i hans selskab og glemmer hurtigt, at man er sammen med Danmarks kommende konge. Vi har grinet og haft det utroligt hyggeligt. Det er tydeligt at mærke, at han har en omsorg over for andre og spørger ind til alle mulige ting. Desuden har han begge ben plantet på jorden og er dejligt usnobbet, fortæller Gitte Redder og Karin Palshøj.

Er der slet ikke noget negativt at sige om Frederik? - Nej, lyder det fra både Karin Palshøj og Gitte Redder.

Er I gået hen og blevet lidt småforelskede I ham? - Nej, det er vi ikke. Vi er begge godt gifte, og det er han også, lyder det med et smil fra Karin Palshøj og Gitte Redder.