Selvom han er blevet 19 år ældre, kan Harrison Ford stadig uddele bøllebank.

Tonen, tempoet og tiden er langt fra første sekund.

'You ain’t nothing but a hounddog', skråler Elvis og snart bryder fanden løs i Indy land, der stadig holder 100. Selvom det er 19 år siden, vi var der sidst.

B.T. var med som nogen af de allerførste i hele verden, der søndag så 'Indiana Jones og krystalkraniets kongerige' ved verdenspremieren her i Cannes. Og I kan rolig glæde jer, gamle som nye fans af Indy, der nu – også filmen – er blevet 19 år ældre og befinder sig i 50ernes koldkrigstid med masser af kommunistforskrækkelse.

- Hvor gammel er du? 80? spørger Indianas nye unge slagsbror og hjælper Mutt – spillet af Shia LaBeouf – og får et grumpy gammelmands blik tilbage fra Indy, som stadig kan dele bøllebank ud til højre og venstre, når den velkendte pisk ikke rækker.

- Sagde du ikke, at du var lærer? spørger Mutt da også undrende, efter at Indiana lige har taklet en håndfuld zombier som på et tussegammelt gravsted i Peru, hvor de er på jagt efter krystalkraniet.

- Kun deltid! kommer svaret tørt fra Indiana Jones. Et af mange replikskift der fremkaldte gigantisk jubel i salen. Ligesom gensynet med Indiana’s gamle flamme Marion gjorde det.

Nu skal der ikke røbes for meget af handlingen i den action-pakkede film her. Men på skurkefronten er der rigtig meget at glæde sig til. Her trykker australske Cate Blanchett den totalt af som den ondeste skurk Irina Spalko, der selvfølgelig er russer og ude efter selvsamme krystalkranie, som - hvis det bringes tilbage til sit oprindelsessted, en by skabt af guld – ifølge legenden giver personen den totale magt over andres tanker.

Filmen får dansk premiere på torsdag.