'Ikke mit bord', siger ministeren. Vrøvl, siger eksperter

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tre gange har B.T. forsøgt at få Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i tale. Tre gange har hun afvist at udtale sig om en af regeringens mærkesager. Den store handlingsplan for bekæmpelse af menneskehandel.

Ikke fordi ministeren har travlt, eller ikke har lyst. Men fordi de handlede piger ophold og hjemsendelse ikke er hendes bord. Siger Hornbech.

I den sidste forespørgsel til ministeren bad B.T. om et interview, hvor ministeren skulle forholde sig til hjemsendelse af de handlede piger, modtagelse i hjemlandet samt længden af deres ophold bag tremmer i Danmark. Vi ville også gerne spørge Rønn Hornbech, om hun var åben for at give opholdstilladelse til piger som Hope og andre i samme ulykkelige situation.

- Jeg har forelagt din henvendelse for Birthe Rønn Hornbech. Hun ser ikke, at dine spørgsmål ligger inden for hendes område, lyder det korte svar fra ministerens budbringer.

Sammen med Karen Jespersen, og Lene Espersen er Birthe Rønn ellers en af de tre stærke damer i regeringen, der er afsender på den store handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel. Den har to klare formål:

At bekæmpe bagmænd og hjælpe ofrene. Vi ville godt have spurgt Birthe Rønn om hjælpen til ofrene, når de hjemsendes og deres fængselsophold i Danmark.

Og fra Karen Jespersens Velfærdsministerium har B.T. direkte fået den besked, at Jespersen ikke vil svare på netop de spørgsmål, fordi det er Birthe Rønns bord.

Nøjagtigt det samme siger tre fremtrædende eksperter i offentlig forvaltning i dag til B.T.:

- Det kan hun ikke vise fra sig, siger Claus Haagen Jensen fra Ålborg Universitet, professor i offentlig ret: - Det svar falder helt til jorden. Selvfølgelig er det hendes område, det er der slet ikke noget at spille om.

- Det lyder i den grad som hendes område«, bekræfter Jørgen Grønnegård Christiansen fra Århus Universitet.

- Det er hendes ministerium, der administrerer reglerne for, hvem der kan få ophold og så videre.

Og fra Odenses Institut for Statskundskab, siger professor Kurt Klaudi: - Hvis Birthe Rønn stadig havde været kirkeminister, havde svaret været rigtigt, men nu er det jo helt forkert. Hvilken anden ministers område skulle det være? Det lyder som om, at hun forsøger at undvige jeres spørgsmål.

Læs også om Ny Alliances samarbejde med SLAVE I DANMARK her

Følg Rasmus, Oliver, Robert og B.T.'s kamp for at få ændret lovgivningen for ofre for menneskehandel på SLAVE I DANMARK-sektionen