Gennem 12 år har den oprørske sydvestjyske landmand nægtet at øremærke sine mange dyr, fordi han mener, det er dyrplageri.

- Jeg er så fortvivlet. Jeg er helt magtesløs. Hvad skal jeg gøre? De har taget hele mit liv. Det er forfærdeligt.

Det var en næsten grædefærdig Jørgen Christensen, der kort før middagstid i dag blot kunne stå magtesløs og se sine 200 elskede kreaturer blive kørt bort fra deres vante omgivelser.

Gennem 12 år har den oprørske sydvestjyske landmand nægtet at øremærke sine mange dyr, fordi han mener, det er dyrplageri. Den nu 76-årige Jørgen Christensen fra Læborg ved Vejen har holdt fast og kæmpet sin kamp mod de EU-fastsatte regler på området.

Men i dag har han endegyldigt tabt. Den ulige fejde er endt med, at samtlige dyr er blevet fjernet til aflivning på en nærliggende ejendom.

- Det er vanvid. Det er dyrplageri. De er vist allerede begyndt at slå dem ned. Så vidt jeg ved, giver de dem en indsprøjtning, så de dør. Det skal skam være så raffineret, så raffineret. Jamen - det er sindssyge mennesker, der gør sådan noget, lød det fra en meget bedrøvet Jørgen Christensen til B.T., mens de sidste dyr blev kørt væk i en karavane af kreaturvogne.

Hans indædte modstand mod regler og forordninger fra EU er bestemt ikke blevet mindre med aktionen i dag, hvor han har været ufrivillig tilskuer til en aktion, der er det værste, der kunne overgå ham.

- Det bureaukrati, det bureaukrati. Hvad skal vi have alle de tåbelige love for? Det handler jo kun om at tilgodese nogle mennesker, som er fuldstændig ligeglade med dyrene. Jeg er modstander af al det forbandede bureaukrati. Mine dyr havde det godt her. De har haft så meget plads, og det har dyr ikke ret mange steder. Det her er vanvittigt og dybt fortvivlende, siger Jørgen Christensen. Han tilføjer stille:

- Jeg er ved at gå i stykker på det. Det er jo hele mit liv, de tager fra mig. Men jeg kan intet stille op. Min sagfører er sat skakmat. Hvad skal jeg gøre?

jahh@bt.dk