Sørger selv for at smøre ungerne ind i et tykt lag solcreme.

Mødt af jublende tilråb fra mere end 700 glade unger fra Gilleleje Skole, sendte Kronprinsesse Mary mandag lidt før middag årets sol-staffet videre til alle Danmarks børn.

Børnene skal nemlig lære, hvor vigtigt det er at beskytte sig mod solens farlige stråler. Det er i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Tryk, at Mary med kampagnen 'Giv solen en siesta' kæmper mod hudkræften, som hvert år rammer flere hundrede danskere.

Til bt.dk's udsendte reporter, Bodil Cath, fortalte kronprinsessen, at hun selv gør meget for at beskytte sine egne unger, Christian og Isabella, mod de livsfarlige stråler:

- Vi er meget bevidste om at beskytte dem. Så de bliver smurt ind i solcreme, og vi sørger for at give dem en solhat på, hvis de er i solen. Det er utroligt vigitgt at gøre det, når der er så meget hudkræft i Danmark. Så vi skal være ekstra opmærksomme, slog kronprinsessen fast.

Mary, der var klædt i en flot rød cardigan og en skøn sommernederdel, gav sig god tid til at snakke med de mange fremmødte børn og som en anden lærerinde spurgte hun børnene om, hvad de vidste om sol-beskyttelse og belærte dem om, hvordan man bedst undgår solens farlige stråler.

Om Mary selv havde solcreme på, da hun besøgte skolen på den dejlige forårsdag vides ikke, men hun forsøgte da at skærme solen med sine hænder.