Det var en glædestrålende mor til Oliver, der sent i aftes sammen med sin mand og psykologer m.m. der dukkede op på Rigshospitalet.

- Vi har det dejligt nu. Vi er utrolig lykkelige for at have vores lille søn tilbage, sagde Olivers mor til Bt.dks. medarbejder udenfor Rigshospitalet.

Omkring klokken 22 ankom Oliver sammen med mor og far i en privat politibil. Familien var ledsaget af to kvindelige betjente.

Lille 5-årige Oliver blev båret ind på ”Riget” af sin far. Og de gik direkte til Retsmedicinsk Institut, hvor en retsmediciner tog imod de glade forældre med deres noget betuttede søn.

Den lille Oliver havde ingen sko på, muligvis fordi politiet havde beslaglagt dem for nærmere undersøgelse. Han var iklædt en rød jakke med hætte.

Klokken 23.10 var retsmedicineren færdig med undersøgelserne af lille Oliver og familien kunne atter sætte sig ud i den ventende civilvogn.

- De har ikke sovet i et døgn og vil gerne være i fred nu. Det har været en forfærdelig oplevelse for dem og nu vil de bare gerne hjem, sagde den ene af de to kvindelige kriminalbetjente.

Herefter satte den glade men trætte familie kursen hjemad, efter det der må betegnes som mere end et døgns mareridt.

PET indsats

Efter hvad Bt.dk. erfarer havde PET, Politiets Efterretningstjeneste, leveret de højt specialtrænede folk der slog til ved operationen i Hvidovre.

Netop disse betjente har en så gennemgribende uddannelse, at man udelukkende vælger dem til sådanne aktioner.

Og operationen gik hurtigt – og vellykket. Klokken 19.08 var drengen ude af kidnappernes hænder – og i politiets varetægt.

Politiet ønskede sent i aftes fortsat ikke at udtale sig om, hvorvidt de to nu anholdte kidnappere gjorde modstand – eller det simpelthen gik så hurtigt, at de ikke fattede, hvad der skete, før de var overmandet.