I al stilfærdighed har Socialdemokraternes store fynske stemmesluger og tidligere minister, Lotte Bundsgaard, skrottet partibeviset.

DELTAG I DEBATTEN: VIL DU SAVNE LOTTE BUNDSGAARD I POLITIK?

Det skriver Fyens Stiftstidende i dag.

Lotte Bundsgaard er for tiden i praktik på TV 2/Fyn som led i sin uddannelse som journalist. Udmeldelsen kommer bag på både formanden for Socialdemokraterne i Odense og gruppeformanden på Christiansborg.

- Jeg har ikke hørt det før, men set i lyset af det job, hun har i dag, kan det måske være fornuftigt for at undgå at blive skudt i skoene, at hun har en politisk dagsorden, siger Leif Knudsen, der er formand for sit parti i Odense.

Også gruppeformand Carsten Hansen ser udmeldelsen som en konsekvens af den tidligere ministers nye job og peger på, at man har set det samme ske, når andre politikere er gået ind i medieverdenen.

På Syddansk Universitet sidder lederen af journalistuddannelsen og glæder sig over Lotte Bundsgaards skridt. - Hun viser, at hun vil være journalist med hud og hår, og at hun tager sin nye profession så alvorligt, at hun vil gøre meget for at undgå potentielle interessekonflikter, siger Troels Mylenberg.

- Hvis hun vil markere sin uafhængighed af partiinteresser, ville det vel være mere logisk, at hun sagde åbent, at hun nu står uden for alle partier?

- Jeg tror, at der kan ligge en pointe i, at Socialdemokraterne har problemer nok for tiden, og at en tidligere minister og politisk ordfører melder sig ud af partiet er ikke ligefrem noget, der markerer, at Socialdemokraterne er på vej ud af den nuværende krise, siger Troels Mylenberg.

Lotte Bundsgaard selv vil ikke begrunde sin udmeldelse.- Det kommer ikke andre mennesker ved. Jeg er journalist nu, og som journalist skal man ikke skilte med, hvor man er medlem. Man skal være objektiv, og der er ingen grund til at oplyse, om man er medlem af Greenpeace eller et politisk parti, siger hun.