I biografi om Marie Cavallier bliver bruddet mellem Joachim og Alexandra også grundigt behandlet

Sådan lyder konklusionen i en ny bog, 'Marie Cavallier', der først og fremmest portrætterer Danmarks kommende prinsesse forud for årets bryllup i kongehuset, men samtidig går meget tæt på på årsagerne til, at prins Joachim blev skilt fra Alexandra.

I biografien, som udkommer 30. april på forlaget People’s Press, beskriver forfatteren John Lindskog parrets brud som en i høj grad lykkelig og forbilledlig skilsmisse med børnene i centrum.

Men han lægger samtidig ikke skjul på, at Joachim og Alexandra fra starten var vidt forskellige og svært forenelige størrelser.

Scroll ned og læs mere

Savnede storby-livet
- En kilde tæt på parret fortæller, at der ikke var én af dem, der 100 procent havde skylden for skilsmissen. De var begge lige gode om det. Der var simpelthen for stor intellektuel afstand mellem dem, og de indså begge hurtigt, at de nok aldrig burde have været gift, skriver John Lindskog.

Ifølge biografien stod det tidligt i forholdet klart for prinsesse Alexandra, at det mere stille og til tider ret ensomme liv på landet - på Schackenborg Slot i Møgeltønder - ikke var så tiltrækkende.

- Hun var opvokset og havde levet hele sit liv i en af de mest pulserende metropoler i verden (Hong Kong. red.), og omplantningen til en lille, sønderjysk landsby gik slet ikke. Så snart hun kunne se sit snit til det, var hun i København, og det blev oftere og oftere.

Overladt til barnepiger
Efterhånden viste forskellighederne mellem ægtefællerne sig at være for store.

Den pligtopfyldende Joachim led i stilhed, mens han så sit ægteskab glide mod afgrunden, og havde han håbet på, at fødslen af det andet barn, Felix, skulle rette op på forholdet, blev det gjort til skamme.

Mens Alexandra gik på natklub med sine veninder, svedte Joachim over regnskaberne hjemme på Schackenborg, hvor en række dygtige barnepiger sørgede for de to små prinsers ve og vel.

Joachim var åbenbart villig til at gøre alt for at undgå en kongelig skilsmisse. Men samtidig blev han mere isoleret og ulykkelig, og hvad gør en mand i den situation? Han begynder at skeje ud, lyder John Lindskogs beskrivelse i bogen.

Joachim håbede til det sidste
Han konkluderer, at Joachim kæmpede længst for at bevare forholdet. Selv på det tidspunkt, hvor hun allerede havde mødt den 14 år yngre film- og lydmand Martin Jørgensen.

- Han håbede til det sidste, at det ville komme til en genforening, selv om han inderst inde vidste, at det var en umulighed. Det var således med meget tunge skridt, at Joachim gik til sin mor og fortalte, at han og Alexandra var blevet enige om at gå hver til sit.

I bogen roses parret for at have klaret skilsmissen værdigt, ikke mindst ved at tage hånd om deres to sønner.

Bogen om Marie Cavallier forud for brylluppet lørdag 24. maj i Møgeltønder Kirke beskriver hendes opvækst i Frankrig, skoleophold i Schweiz og USA, det første møde med Joachim, deres måder at holde forholdet hemmeligt på og endelig forlovelsen.