X Factor-fantomet Thomas Blachman skal være åndelig vejleder hos kriseramte Ny Alliance.

En hård kamp for igen at komme over spærregrænsen i meningsmålingerne får nu Ny Alliance til at trappe op i kampen om fortsat at være folketingsparti efter næste valg.

I dag bliver X Factor-dommer Thomas Blachman afsløret som ny åndelig vejleder og spirituel guide hos partiet, der siden valget i november har ligget faretruende tæt på spærregrænsen.

Naser Khader er glad for sin nye erobring og ser det slet ikke som blot endnu en kendis i Ny Alliance-folden.

»Malou og René (Aamund og La Cour Sell, red.) de var bare kendte. Thomas Blachman er så meget mere. Jeg er meget – i sagens natur – glad,« siger partilederen til B.T.

Og glæden er måske gengældt hos Thomas Blachman. Han siger i hvert fald sådan her til B.T.:

- I Danmark er der brug for et fælles projekt. For mig er musik intet andet end, hvordan man distribuerer kærlighed. Vi må have en fire dages arbejdsuge. Jeg leder efter noget musik, der kan akkompagnere fremtidens samfund, okay? Vi er alligevel blot rumvæsner alle sammen, slår han fast.

- Ser du, alting realiseres ved dets egen realisation. Men hvem fanden gider egentlig det rene og pæne i sidste ende? Det er præcist, hvad problemet er med det samfund, vi tror, vi lever i.

Thomas Blachmans arbejdsopgaver for Ny Alliance bliver at skabe den ånd og sjæl, alle partier har brug for. Som åndelig vejleder har han allerede over for B.T. sat sig det erklærede mål at kæmpe for det moderne menneskes fremtid:

- Ikke den fremmedgørelse, vi kender fra Tuborg Havn og Ørestaden, men heller ikke den forlorenhed, der snart præger det oprindelige København – gennemrenoveret med nye materialer i gammel stil. Mit generationsopgør bliver til noget.

Thomas Blachmans kontrakt med Ny Alliance løber frem til 1. april 2009.

jkm@bt.dk