Det er lykkedes Københavns Kommune og de unge at finde et nyt ungdomshus på Dortheavej. Tre partier står bag aftalen, som nu skal til høring i lokalområdet.

DEBAT: HVAD MENER DU OM ET UNGDOMSHUS PÅ DORTHEAVEJ?

Efter flere måneders tovtrækkeri er det nu lykkedes Københavns Kommune at finde et nyt ungdomshus.

- Jeg tror helt sikkert, at beslutningen bliver vedtaget. Det er en god løsning og jeg er glad for, at det er lykkedes, siger børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) til bt.dk.

De Radikale, Socialdemokraterne, og SF er blevet enige med de unge og Fonden Jagtvej 69 om, at de unge kan flytte ind i et hus på Dortheavej 61 i Københavns nordvestkvarter. Det drejer sig om Kulturhuset på Dotheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Politikerne arbejder nu på, at de unge kan flytte ind i huset så hurtigt som muligt.

- Der er en høringsperiode på 14 dage, hvilket er helt normalt i en procedure som denne. Vi håber at de unge kan flytte ind i huset 1. august, fortæller Bo Asmus Kjeldgaard.

En af de unge, der er meget glad for nyheden, siger til bt.dk.

- Det er helt enormt fedt. Man kan næsten ikke tro på det.Jeg kunne slet ikke arbejde, så jeg fik fri og tog herud og kiggede på det. Det ser rigtig godt ud. Jeg er meget glad, siger 'Monk'.

Selv om forhandlere for de unge har sagt ja til placeringen, skal den endelige beslutning først træffes på et kommende mandagsmøde.

Kulturhuset, der i øjeblikket holder til i huset, skal i stedet flytte ind i nogle lokaler på Tomsgårdsvej.