Fra tirsdag nat vil du gratis kunne downloade musik fra nogle af de hotteste navne herhjemme og i udlandet.

TDC lancerede tirsdag en ny musiktjeneste, PLAY, som giver mobil- og bredbåndskunder ubegrænset adgang til musik uden merbetaling.

Faktisk kan du slippe med at betale 30 kroner for det billigste telefonabonnement, og så har du ubegrænset adgang til musik de største danske pladeselskaber samt tre af de største internationale pladeselskaber.

Det gælder blandt andre EMI, Sony BMG og Warner Music Group, samt flere andre pladeselskeber. Det samlede repertoire står i dag for cirka 70 procent af salget af musik på det danske marked.

Du kan starte med at downloade i aften klokken et minut over midnat og kan vælge imellem flere end en million titler fra danske og internationale kunstnere. Blandt mange andre X Factor-vinderen Martin.

Til gengæld må du kigge langt efter blandt andre 'Magtens Korridorer', Rihanna og Snoop Dog. De er på andre pladeselskaber, der ikke er indgået aftale om.

PLAY kan være et rigtig godt tilbud, mener ekspert i teleselskabernes prisstrategier Nicolas Frederiksen

- Hvis udbuddet af kunstnere er i orden, og interfacen fungerer, så er det virkelig et godt tilbud til musikelskere, siger Nicolas Fredriksen, der står bag prisguiden Telepristjek.dk

Han er ikke i tvivl om, hvorfor TDC lancerer PLAY.

- Det handler om at holde kunderne tættere til sig. Hvis du bliver vant til at downloade musik med TDC, så vil du være mindre tilbøjelig til at skifte selskab, siger Nicolas Frederiksen.

TDC har arbejdet med PLAY i halvandet år. Det har også betydet, at de ikke er gået ind i den voldsomme priskrig, der raser på mobilmarkedet. Faktisk hævede TDC priserne på mobiltelefoni med en række nye abonnementer så sent som i oktober i fjor. Men nu får kunderne så til gengæld noget helt nyt med i pakken.

TDC's og YouSee's eksisterende bredbånds- og mobilkunder vil nemlig – med undtagelse af enkelte abonnementstyper – automatisk få adgang til PLAY fra midnat. Bredbåndskunder skal dog på forhånd sørge for at oprette et særligt TDC-login.

Scroll ned og se hvilke abonnementer, der er inkluderet i PLAY

Bredbåndsabonnementer: TDC Bredbånd fra 1024/512 Kbit/s eller højere hastighed (ikke forbrugsafregnede) (dvs. ikke Bredbånd City)

TDC Medarbejderbredbånd fra 1024/512 Kbit/s eller højere hastighed

TDC Bredbånd Professionel til hjemmearbejdspladser (med m-markering men uden CVR-markering)

YouSee’s bredbåndsabonnementer med hastigheder på 2 Mbit/s eller derover

Erhvervskunder (med CVR nummer) har ikke adgang til PLAY Mobilabonnementer:

TDC Duét Extra, -15, -30, -120

MobilExtra, -100, -200, -400, -Plus, 2+

Mixit Regning

MaxSms, MaxSmsLive

MaxTale, MaxTale+

MaxOne (gl.), MaxOne (ny), MaxOne+

MobilTid Online

TDC Simply

Only99, Only199

Click

MEDA 100, -200, -400

Der kræves generelt et minimumsforbrug på p.t. 30 kr. om måneden i gennemsnit over 3 måneder for at få adgang til PLAY.