I år starter Dronningens sommer på grund af den tidlige påske præcis onsdag klokken 12, hvor Regentparret tager sommerophold på Fredensborg.

Hvad enten det sner eller regner, så starter Dronningens og Prinsgemalens sommer på Fredensborg altid efter påske.

Residensforlægningen fandt sted onsdag ved middagstid.

Onsdag aften klokken 21 kommer Margrethe og Henrik ud på slottets hovedtrappe, hvor de modtager Fredensborg Bys Fakkeltog. Det er altid et flot skue, når mange hundreder af byens borgere med borgmesteren Olav Aen i spidsen i samlet trop med tændte fakler kommer op til slottet for at ønske Majestæten og Hans Kongelige Højhed velkommen.

Med Hjemmeværnets Tambourkorps København i spidsen går fakkeltoget fra Fredensborg Station til Fredensborg hvor Byorkestret står parat.

Dronningen kvitterer for den fine velkomst med at holde en lille takketale., og så synger alle 'Der er et yndigt Land'. De kongelige hunde leverer ofte lidt royal underholdning ved enten at gø eller ved på helt deres egen facon at tage folket i øjesyn.

Mens Regentparret holdt påskeferie på Marselisborg, blev der gjort klar til sommerindflytning.

Der er luftet godt ud
Der er før Margrethe og Henriks ankomst luftet godt ud og alle dyner og puder er rystet lidt ekstra efter at have ligget i vinterdvale.

Potter, pander og de gryder Regentparrets kok allerbedst kan lide er i forvejen transporteret fra Amalienborg til Fredensborg .

Fredensborg, hvor Margrethe og Henrik elsker at være er altid lukket ned i vintermånederne, hvor Regentparret bor på Amalienborg.

Det betyder, at Margrethe og Henrik ikke bare lige kan tage op til Fredensborg og tilbringe en weekend, selv om de skal til fest på de kanter, så er de nødt til at bo hos sønnike kronprins Frederik i Kancellihuset.