Voldsmand kaldte livløst avisbud 'perkersvin' og grinede.

Det var et overfald med dybt racistiske undertoner, da tre teenagere onsdag helt umotiveret gik til angreb på det 16-årige avisbud Uzgür Benis Uzun, til daglig kaldet Deniz. Overfaldsmændene sluttede deres udåd af med at grine ad deres offer, inden de kørte væk derfra.

Angrebet skete, mens Deniz sammen med sin ven var ved at holde en pizza-pause, inden de skulle gøre arbejdet færdigt. Det nåede de aldrig.

B.T. mødte i går 16-årige M, der er Deniz’ bedste ven, og var med ham på arbejde som avisuddeler, da overfaldet skete onsdag eftermiddag. Normalt deler M. ikke aviser ud, men han hjalp Deniz af og til.

Han stod derfor på tætteste hold og overværede, hvordan Deniz fik de hårde slag i hovedet. Og hvordan hans ven efterfølgende lå livløs på gaden.

scroll ned for mere

Iskold 15-årig
- Skal du ha’ med battet dit fuckin’ perkersvin, lød de iskolde ord fra den yngste af gerningsmændene, lige inden han hamrede sit baseball-bat i baghovedet på sit sagesløse offer, fortæller M. til B.T.

- En bil passerer os flere gange, og vi fornemmer, at der er noget galt. Pludselig laver bilen en u-vending og kører direkte mod os. To fyre springer ud. Den ene med et bat og den anden med en hammer. Det gik bare så stærkt. De spurgte, hvad vi gloede på, og Deniz svarede dem, at det var dem, der stirrede. Deniz vendte siden til, og så blev han slået med battet. M. undgik selv at blive ramt, da han instinktivt var trådt et skridt tilbage. Han registrerede, at især voldsmanden med battet virkede behersket, men på en aggressiv måde, mens den anden med hammeren virkede nervøs.

Kørte grinende væk
- Han vidste, hvad han lavede. Han var frygtløs i sit blik. Da Deniz var faldet om på jorden, stod de bare og grinte, før de satte sig ind i bilen og kørte væk, siger M., der selv slog alarm på 112, selv om der var mange vidner på den befærdede vej.

- Ambulancefolkene fortalte mig, at det nok skulle gå, men jeg kunne se, at det var alvorligt. De gav ham hjertemassage, og hans ansigt var dækket med blod, siger den grådkvalte kammerat.