En 29-årig libanesisk statsborger blev i går likvideret på åben gade ved Islev Station. Politiet har hele natten jaget en 19-årig, der ligesom den 29-årige er gammel kending.

Ransagning af en lejlighed i Rødovre i nat førte ikke til anholdelse af den 19-årige, som flygtede fra gerningsstedet i en lånt, sølvgrå stationcar.

-Han gemmer sig. Men ved godt, at han er efterlyst. Så på et tidspunkt får vi ham. Han kan sigeså godt melde sig selv, siger drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi til bt.dk

Ove Dahl tør endnu ikke komme med et helt præcist bud på, hvad der førte til likvideringen. Det venter han med, til den 19-årige kan afhøres.

-Men der er ikke tvivl om, at de to har haft et mellemværende eller et opgør, siger drabschefen.

Den drabsmistænkte 19-årige havde sammen med sine forældre bopæl på den adresse i Rødovre, som politiet i nat ransagede. Unden resultat.

Men politiet kender ham godt, så Ove Dahl har flere andre muligheder, før de efterlyse ham gennem pressen.

-Han får nu chancen for selv at melde sig, siger dramschef Dahl om den unge mand, der i øvrigt er etnisk dansker.

Den afdøde forlod ifølge et vidne en nærliggende kiosk på vej over mod sine venner, der tog forskud på påsken ved at gøre rent i deres biler i det gode vejr.

Han nåede imidlertid aldrig så langt, da han på næsten klods hold blev skudt en gang, i noget der kunne minde om en likvidering. Kuglen strøg lige igennem ham for derefter at fortsætte ind i ruden på en parkeret bil.

Offeret, en ung mand af libanesisk herkomst, gik kort efter i chok, og blev hurtigt hjulpet af lokale, der blandt andet lagde en jakke under den såredes hoved.

Ambulancen var på stedet kort tid efter, men gjorde holdt et stykke fra gerningsstedet.

På trods af flere beboeres desperate forsøg på at få vognen helt frem til stedet, ventede ambulancefolkene ifølge flere vidner på politiet før de turde hjælpe den unge mand, der lå blødende på fortovet.

Først da politiet ankom rykkede ambulancen.

Ambulancefolkene gav både hjertemassage og kunstigt åndedræt på stedet. Trods den seje kamp for at redde offeret, døde han kort tid efter ambulancen havde forladt gerningsstedet.

Skuddrabet fandt sted kl. 16 søndag eftermiddag, tæt på Islev Station ved en lille sidevej til Slotsherrensvej.

Området er ifølge flere lokale beboere ikke et af de steder, der er forbundet med bander og bandekriminalitet.