En postmester blev brændt i ansigtet med en cigaret, og en buschauffør måtte forskanse sig i en bus, da to teenagere tirsdag morgen gik amok i Kerteminde.

Klokken lidt i syv blev politiet kaldt til byen, efter at der var meldinger om, at to unge mænd på 18 og 17 år var gået amok i en rus af vold og hærværk. Det fortæller Fyns Politi til TV2/FYN.

Først truede de to unge mænd en buschauffør på den lokale rutebilstation. Chaufføren forskansede sig i en bus, hvorefter de to unge forsøgte at smadre bussen og komme ind til chaufføren. Da det ikke lykkedes, stak de af fra stedet.

Næste stop var det lokale posthus, hvor de ifølge politiet "teede sig åndssvagt". Postmesteren bad de to unge mænd om at dæmpe sig, men det førte til, at de brændte ham i ansigtet med en cigaret.

Teenagerne fortsatte videre til en bagerforretning, hvor de stjal en kakaomælk og siden kastede flasker ind på butikkens rude uden dog at smadre den.

Raserianfaldet var dog ikke slut. De to unge mænd lavede også hærværk mod en bil, inden politiet, der var ankommet til stedet i tre patruljebiler, fik dem anholdt. Den ene af de to mænd var så aggressiv, at politiet måtte pacificere ham ved hjælp af en peberspray.

- Det var faktisk temmelig voldsomt. De har spredt skræk og advarsel i Kerteminde, siger vagtchefen hos Fyns Politi til TV 2/FYN.

Politiet mistænker de to unge mænd for også at have begået indbrud i en lokal Netto. Her var der smadret en rude, og der var spor af blod. De to mænd var smurt ind i blod, da de blev anholdt.

Samtidig er der meldinger om, at både tilfældige forbipasserende som mødre og folk på knallerter er blevet jagtet af de to unge mænd.