Dan Anton Johansen fik mandag et nej fra den klub, der har været hans liv i næsten 25 år. Nej til, at han måtte træne med i de næste par måneder, mens han står uden klub.

Dan Anton Johansen står uden for stadion i Brøndby og kigger. Han har dog ikke lyst til at gå helt tæt på, for følelsen af ikke rigtig at være velkommen er stadig for mærkelig.

- Det var en perfekt mulighed for mig at komme her og træne med, når man har spillet hele livet i Brøndby. Men de har valgt at sige jeg ikke skulle komme og træne med, siger Dan Anton Johansen til TV 2 Sporten.

Klublegenden, med knapt 300 førsteholdskampe på Vestegnen, havde regnet med at holde formen ved lige blandt venner i de måneder han sandsynligvis er nødt til at gå arbejdsløs, efter han blev fritstillet i norske Lillestrøm.

- Jeg har jo selv spillet sammen med mange navne herude, der er kommet tilbage og trænet med i perioder, hvor de havde brug for det. Og nu må jeg ikke. Så er det da klart at man lige tænker lidt over det, siger Johansen.

Det var Køhlert, der traf den svære beslutning om, at backen ikke er velkommen på træningsbanen blandt klubbens bedste spillere. Her peger forklaringen dog mere mod uheldig timing end noget personligt mod Johansen.

- Jeg koncentrerer mig om de spillere jeg har og dem, der skal spille kampe for klubben, og det skal Dan Anton jo som bekendt ikke. Og udover det har jeg ingen kommentarer, siger Køhlert til TV 2 Sporten.

Scroll ned for mere

Opbakning fra ledelsen
Selv om det ikke er uden smerter, at en klub som Brøndby måtte give en svær besked til én, der for mange er synonym med den gule trøje, så er der alligevel fuld opbakning om trænerens beslutning fra ledelsen i Brøndby.

- Truppen er for stor, og vi har fuld fokus på de kampe vi står over for i foråret. Her er der godt nok tale om spiller, der er Brøndby med hud og hår. Men vi kan jo ikke snakke om at trimme truppen med den ene hånd og så gøre den endnu større med den anden. Og så endda med en spiller, der slet ikke kan spille kampe for os. Det var med blødende hjerte Dan Anton fik et nej tak, men vi gav ham et tilbud om at træne med vores U-trup og benytte sig af vores faciliteter på stadion, forklarer Per Bjerregaard til TV 2 Sporten.

Et tilbud den lille back til gengæld ikke kunne bruge i jagten på et nyt stoppested i karrieren og på at være klar til de tilbud, der eventuelt måtte komme.

- Jeg må finde et sted, hvor jeg kan træne og, hvor at niveauet er rimelig højt, så jeg er godt rustet og klar. Det bliver jo så nok ikke her i Brøndby, men det skal nok gå og jeg håber på det bedste, slutter Dan Anton Johansen.