Et solcenter på Østerbro i København ramt af kraftig eksplosion. Politiet går ud fra, at der er tale om en plantet bombe. Politiet har sprængt en taske, da der var frygt for en ny bombe.

Tasken på Kirsteinsgade er blevet sprængt. Tasken viste sig ikke at indeholde sprængstof. Dele af afspærringen er nu ophævet. Østerbrogade er åbnet for trafik igen.

En anden taske blev fundet på Ribegade nær ved, men tasken viste sig at være tom.

Se video fra eksplosionen

Alt tyder på, at solcentret var nøje udvalgt. To håndværkere blev spurgt om vej til Nøjsomhedsvej af to personer, der svarer til signalementet, tre kvarter før eksplosionen.

Politiet har udsendt et signalement, af de to mænd, der er set løbe fra stedet og har kastet den taske, bomberydderne i øjeblikket er ved at undersøge.

De er begge af udenlandsk udseende. Den ene er mellem 20 og 25 år med sort, kort hår og store, stirrende øjne. Han var iført en hvid hættetrøje med sort tekst.

Den anden er cirka 20 år med mørkt kort hår og var under flugten iført en hvid trøje med sort/rød tekst på brystet. Efter sprængningen blev han set med en hvid strikhue.

Begge personer blev set med en sort sportstaske før sprængningen.

Noget tyder på, at det var benzin, der blev brugt til eksplosionen. Tasken som de formodede gerningsmænd havde smidt fra sig, indeholdt en femliters benzindunk og en mukkert.

Scroll ned og læs mere

Facaden blæst væk
Dramaet begyndte cirka klokken 10.30, da et solcenter på Nøjsomhedsvej på Østerbro i København blev ramt af en voldsom eksplosion.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at eksplosionen skyldes en bombe, der er blevet bevidst anbragt i solcentret.

- Vi har spærret området af. Der er en del patruljer på stedet og ambulancer og brandbiler på vej. To personer er blevet set løbende fra stedet kort efter eksplosionen. De var begge iført hættetrøjer og mørkt tøj, fortæller John Hansen fra Københavns Politi til bt.dk.

bt.dk's mand på stedet fortæller, at hele facaden er blæst ud af solcentret, og at der ligger glas og metaldele på vejen og helt over på fortovet på modsatte side.

Politiet fortæller yderligere, at man arbejder ud fra en teori om, at bomben var plantet og bragt til sprængning med vilje.

En vuggestue, Kennedygården, der ligger på Nøjsomhedsvej 10, har ringet til samtlige børns forældre og bedt dem hente børnene, da udearealerne ikke kan tages i brug, og der plejer børnene at sove.

Røgdykkere har været inde i bygningen og redde en hund ud.

Det vides endnu ikke, om nogen er kommet til skade.

Mere følger...