Lørdag aften omkring kl. 20 startede uroen igen. Tidligt på aftenen var det som om skoler og institutioner på Københavns Vestegn var mål for uromagerne. Således blev der sat ild til containere ved Hundige-skolen, ligesom der blev kastet molotov-cocktail mod bagsiden af Gildbro-skolen i Ishøj.

Hovedstadsområdet stod igen i aftes flammer. Omkring klokken 20 startede den voldsomme uro igen.

I København blev der sat ild på flere containere - men bemærkelsesværdigt var det, at politiet tilbageholdt en bare 13-årig dreng med brandbar væske!

Igen et nyt bevis på, at forældrene tilsyneladende ikke aner hvor og hvad deres børn gør. Drengen blev i aftes overgivet til de sociale myndigheder.

Omkring midnat måtte beboerne i en ejendom på Nørrebrogade 49 lige overfor Stengade evakueres, da der var blevet sat ild til nogle skure. Det tog brandvæsenet næsten et kvarter at nå frem, fordi man først måtte sikres af politiet.

Branden kunne dog hurtigt slukkes - og folk kunne komme tilbage i deres lejligheder.

På Mariendalsvej på Frederiksberg blev der også sat ild på en container - men også her blev den hurtigt slukket.

I det hele taget var folk blevet meget mere agtpågiverne - og ved bare den mindste mistanke om noget unormalt, blev politiet alarmeret.

Omkring 1-tiden i nat var endnu en skole i farezonen. Det var Vestervangen skole på Stadionvej i Glostrup. Også her blev der sat ild i en affaldscontainer - og det hele kunne have udviklet sig katastrofalt, om ikke en hurtig indsats fra brandvæsen og politi var sket.

Små grupper af uromagere bevægede sig fortsat rundt i området omkring 1-tiden i nat - også på Amager blev det meddelt om uro - omend i mindre målestok.

Brand i bus

På Vesterbro blev der sat ild på et sæde i en bus, men det var også i mindre målestok. Og branden blev hurtigt slukket.

Flere vidner så tre hætteklædte unge smutte fra bussens øverste dæk - nu skal det efterfølgende vise sig, om videoen i bussen kan afsløre gerningsmændene. I så fald står de til en alvorlig straf.

Startede i Albertslund

Tidligt på aftenen var der ifølge Bt.dks kilder, sat ild på fem biler i Albertslund ligesom en lastbil også er blevet sat i brand.

Da brandvæsenet nåede frem, havde de unge ballademagere skubbet en bil på tværs af gaden, der gjorde det svært for redningsfolkene .

Uromagere havde også sat ild til nogle skure i Albertslund. Denne brand udviklede sig så kraftigt, at den fik fat i huset på den nærliggende materielgård, hvor der blandt andet opbevares gasflasker. Politiet regner ifølge bt.dk's kilder med, at det er samme gerningsmænd.

- Men vi må her omkring klokken 21 dog konstatere, at det ikke helt er gået så voldsomt til som fredag, siger vagthavende Johnny Bonde, der dog samtidig slår fast, at "natten er lang".

Tæt på klokken 22 havde der været sat ild til containere på Hundige-skolen, ligesom politiet kort efter kunne konstatere, at der blev kastet molotov-cocktail mod bagsiden af Gildbro-skolen i Ishøj.

Brand i institution i Århus

Men det var ikke kun i København det var begyndt at ulme. Ved godt 19-tiden blev der sat ild til en institution i Tilst ved Århus. Politiet anholdt kort efter to unge indvandrere på 15 og 16 år, som man mistænker for at have sat ild til bygningen.

Vidner mener at have set de to flygte fra stedet. Brandslukningsarbejdet er afsluttet, og det er formentlig kun en mindre del af institutionen, der har taget skade.

Kort efter modtog politiet anmeldelse om endnu en brand. Denne gang brændte det i en plantage på Jernaldervej i Århus V. Et område som tidligere har været hærget af ildspåsættelser.