Danmark brændte for sjette aften i træk. Ildspåsættelser i Odense, Århus og København. Skoler forsøgt påsat i Birkerød, Skovlunde, Ballerup og Vollsmose. Forsamlinghus i Kokkedal sat i brand.

Efter midnat blev et forsamlingshus på Egedalsvej i Kokkedal sat i brand. Det bekræfter Nordsjællands politi overfor bt.dk.

I Birkerød forsøgte unge 2. generations-indvandrere at sætte ild til Kajerødskolen. De unge havde hældt benzin ud over skolen, men blev opdaget og flygtede.

Det lykkedes politiet at anholde to af de unge 2. generations-indvandrere, der bliver sigtet for forsøg på brandstiftelse.

Befandt du dig i nærheden af brandene, så send billeder eller skriv til btwebmaster@bt.dk

Også i Odensebydelen Vollsmose forsøgte unge 2. generationsindvandrere at sætte ild til en skole. To 16-årige blev anholdt for ildspåsættelse mod Humlehaveskolen på Vollsmose Allé.

- Der var to arnesteder, hvor der blev sat ild på skolen, siger vagtchef Lars Fredensborg.

Politiet i Odense meldte dertil om fire påsatte brande i biler og containere.

Desuden var der forsøg på ildspåsættelser på Rosenlundsskolen i Skovlunde og Rugvængets Skole i Ballerup.

- Det var heldigvis mislykkede forsøg. Der er nok ingen, der vil kunne se det i morgen, fortæller vagtchef ved Vestegnens politi, Steen Lyth, der klokken 01.20 kunne berette om ni anholdte.

Lidt flere anholdte var der i København. 11 unge var i politiets varetægt, heriblandt en dreng på blot 13 år.

Scroll ned for mere

Biler i brand
Klokken 22.00 var politiet i København ellers fortrøstningsfulde.

- Vi kan med tilfredshed konstatere, at der er stilstand lige nu. Jeg vil under ingen omstændigheder fraråde folk at gå ud, sagde Lars-Christian Borg til TV2 News.

Blot tyve minutter efter, at politikommisær Lars-Christian Borg kunne melde om en 'rolig aften' i København, blev fire biler stukket i brand på ved Bispeengbuen på Nørrebro. Det kunne bt.dks mand på stedet berette.

Ved Stengade blev der samtidig kastet sten og røgbomber mod politiet.

Brandvæsnet havde alene i København haft 25 ture klokken 22.00. Ved en enkelt lejlighed blev brandfolkene 'stenet' væk fra branden.

Protest mod pressen
bt.dk erfarer, at især den københavnske vestegn var hårdt ramt af brande tidligt på aftenen. I Ishøj og Albertslund var seks-syv containere stukket i brand.

Klokken 20.00 var der meldinger om containerbrande i Gellerup ved Brabrand og i Valby, på Amager og i Københavns nordvestkvarter.

På Sankt Hans Torv på Nørrebro i København var 150 autonome samlet og klokken 20.00 begyndte de at gå mod Folkets Park. Politiet mødte talstærkt op, men ville forsøge at holde lav profil, hvis det var muligt.

Talsmand for gruppen 'Uorganiserede antiracister', Rebecca Hansen, kaldte demonstrationen en protest mod pressens måde at dække urolighederne på.

- Vi vil protestere mod pressen og den måde pressen har omtalt urolighederne og de unge på. Der er tale om unge, der føler sig sat udenfor samfundet og er frustrerede over den behandling som de får af politiet, sagde hun til TV 2 News før demonstrationen gik i gang.

Frygt i Århus
I Århus var situationen spændt og af frygt for uro besluttede Århus Sporveje fredag aften, at busserne på linje 15, 16 og 18 fra klokken 19 ikke skulle køre ind i Gellerup-området.

I løbet af fredag aften var der da også adskillige anholdelser i bydelen.