Politiet måtte foretage adskillige anholdelser i løbet af aftenen og natten i hele København efter de alvorlige uroligheder - igangsat af unge indvandrere. Mindst 11 var tilbageholdt lidt over midnat. Ved Frederiksborgvej fandt politiet to flaskebomber.

De unge udtalte i aftes ved flere af urostederne, at onsdagens ballade dennegang ikke skyldtes protest mod politivold - men udelukkende havde baggrund i de danske avisers offentliggørelse af de så stærkt omdiskuterede Muhammed-tegninger.

Sandhed eller ej. Måske bare en undskyldning for stadig at skabe ballade i gaden.

Men uanset hvad, så gav det nærmest krigslignende tilstande på såvel Nørrebro, Vesterbro, Valby og i Tingbjerg.

Omkring 1-tiden i nat lykkedes det åbenbart nogle af uromagerne at få lavet en kortslutning - i hvert fald røg al lyset i det såkaldte "Fuglekvarter" omkring Frederikssundsvej - og en hel bydel blev mørkelagt.

Uroligheder i Brabrand og Kalundborg

Også i Brabrand ved Århus udbrød der uroligheder, ligesom brandfolk i Kalundborg blev mødt med stenkast da de skulle slukke en containerbrand i Klosterparken.

Det medførte at brandfolkene trak sig tilbage og nægtede at tage sig af tre andre brande i området. Vagthavende udtalte siden til Ritzaus Bureau, at brandene selv brændte ud.

Ved Frederiksborgvej i det københavnske nord-vest kvarter opdagede politiet ved 01-tiden to flaske-bomber.

Der var tale om to Ramløse-flasker, som var fyldt op med benzin - og i flaskemundingen var isat røde klude - klar til at blive tændt.