Politiet har tidligt tirsdag morgen klokken 4.30 i en stort anlagt aktion anholdt op til flere personer med muslimsk baggrund, som mistænkes for konkrete planer om at ville myrde den danske bladtegner Kurt Westergaard.

Østjyllands Politi har tidligt tirsdag morgen i en storstilet aktion anholdt en række personer med muslimsk baggrund. De anholdte er af både dansk og udenlandsk statsborgerskab. Det skriver jp.dk, der har tegneren i sin stab.

Politiinspektør Jan Andersen ved Østjyllands Politi bekræfter over for bt.dk, at man har haft en større politiaktion, men har ikke yderligere kommentarer.

Aktionen, som er foretaget i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste, kommer efter flere måneders overvågning af den gruppe, der altså planlagde at myrde den danske bladtegner.

- PET har i nat kl. 4.30 gennemført en politioperation i Århus-området i samarbejde med Østjyllands Politi. Formålet med indsatsen har været at forhindre et terrorrelateret drab, siger chefen for PET, Jakob Scharf, i en pressemeddelelse til bt.dk

- PET har ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at gribe ind i en meget tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af drabet, siger, siger Jacob Scharf.

Justitsminister Lene Espersen er også informeret i sagen, men ligesom politiet holder hun den tavse linje angående detaljer om aktionen.

- Jeg kan af gode grunde ikke kommentere sagen i detaljer. Jeg er blevet orienteret om sagen af Politiets Efterretningstjeneste, og jeg kan forstå, at PET har skredet til handling for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af et terrorrelateret drab, siger hun i en pressemeddelelse.

- Vist frygter jeg for mit liv, når Politiets Efterretningstjeneste fortæller, at bestemte personer arbejder med konkrete planer om at slå mig ihjel, siger Kurt Westergaard til jp.dk.

Jyllands-Postens chefredaktør, Carsten Juste, mener, at det er beskæmmende, at en mand ikke kan udføre sit arbejde inden for rammerne af den danske presseetik og avis-tradition.

- Der har været talrige døds- og bombetrusler. Det nye er, at der her er konkrete planer om at dræbe Kurt Westergaard, siger Carsten Juste til TV2 News.