Seks danske spillere i USA og Canada kan løfte VM-holdet.

Fire spillere på mindst AHL-niveau og en forward og en målmand på højeste canadiske juniorniveau.

DIUs sportschef, Mike Sirant, ser VM-perspektiver i de danske spilleres succes i de nordamerikanske ligaer.

- Jo bedre liga de spiller i til daglig, des bedre udvikler de sig. Det er vigtigt at have erfaring i at spille på højt niveau, siger han i en kommentar til 20-årige Kirill Starkovs AHL-debut for Syracuse Crunch natten til torsdag dansk tid.

Danskerklubben vandt 3-1 ude over Rochester Americans.

For Kirill Starkov, der i 2005 blev draftet af Columbus Blue Jackets, var opkaldet fra Syracuse en kæmpeopmuntring efter degraderingerne i efteråret til Youngstown og Elmira.

Mike Sirant følger intenst de danske landsholdsspillere i udlandet, og Morten Madsens comeback i AHL-klubben Houston Aeros og kåringen som bedste spiller i 3-2 sejren over Quad City Flames - efter et kort ophold i Texas Wildcatters i den tredjebedste række ECHL - blev også hilst med glæde.

- Meget positive bulletiner, siger sportschefen fra Polesie Cup i Hviderusland, hvor en håndfuld nye navne i denne uge får chancen for at vise VM-potentialet.

Sportschefens stærkeste VM-kort er i sagens natur Frans Nielsen, som i nat dansk tid i Pittsburgh spillede sin NHL-kamp nr. 17 for New York Islanders (Frans & co. tabte 3-4), og Jannik Hansen, der er noteret for 15 NHL-kampe for Vancouver Canucks og p.t. spiller i farmerklubben Manitoba Moose i AHL.

I verdens stærkeste juniorturnering, CHL, har Mike Sirant fokus på Niagara IceDogs 20-årige målmand Sebastian Dahm og den 18-årige forward fra Kitchener Rangers, supertalentet Mikkel Bødker. Begge har en reel chance for at spille sig på VM-holdet. At de er vant til at spille på de små baner tæller også i deres favør.

- Vi kan risikere at skulle undvære én eller flere spillere i VM, hvis deres klubber i NHL eller AHL kvalificerer sig til play off. Juniorerne skal have fri til VM, pointerer Mike Sirant.

VM starter 2. maj, og Danmark spiller i indledende pulje i Quebec mod Tjekkiet, Italien og Rusland.