Med Malou Aamunds exit blev der banket endnu et søm i Ny Alliance kisten. Skulle partiet gå helt i opløsning, vil SF ikke afvise et tæt samarbejde med Jørgen Poulsen.

Jørgen Poulsens fortid, som humanitær forkæmper i Dansk Røde Kors og en bred enighed i de fleste af Ny Alliances program-punkter gør, at SFs gruppeformand, Ole Sohn, ikke vil afvise et tæt samarbejde med Jørgen Poulsen, hvis partiet skulle gå i opløsning, eller Jørgen Poulsen skulle komme på andre tanker.

- Hans humanitære baggrund er især spændende, og vi vil meget gerne indgå i et tæt samarbejde med ham, siger Ole Sohn til bt.dk

- Der er ingen tvivl om, at hvis Ny Alliance skulle gå i opløsning, så vil Naser Khader og Anders Samuelsen ryge over til et af regeringspartierne, men det er klart, at både Gitte Seeberg og især Jørgen Poulsen vil være interessante at samarbejde med, siger Ole Sohn.

Useriøst parti program
Ifølge Ole Sohn er SF enige i det mest af Ny Alliances politik, og det er kun deres ’vilde’ skattepolitik, der skiller sig ud. De store problemer i Ny Alliance kommer som konsekvens af, at man har samlet forskellige anskuelser i et parti.

- Jeg kan huske, at vi i SF kunne skrive under på 14 ud af 15 punkter i deres program, og når man kan gå fra en så fornuftig politik og over til Venstre, så understreger det, at man ikke har taget sit eget partiprogram alvorligt, siger Ole Sohn.

Jørgen Poulsen selv er trist over, at Malou Aamund har forladt partiet, men ønsker ikke at give nogen garantier for, at han selv er en del af Ny Alliance i den kommende fremtid.

- Man er medlem så længe, man er medlem. Og man er fast i kødet, indtil man ikke er det mere, siger Jørgen Poulsen til Ritzau.