Forældrene til den kidnappede engelske 4-årige Madeleine, kan nu se et af deres problemer elimineret. Politiet har frafaldet alle sigtelser mod dem.

Kate og Gerry McCann er ikke længere at betragte som mistænkt for at stå bag deres lille datters forsvinden. Det skriver engelske Mail on Sunday.

Og det er ikke en hvilken som helst, som den engelske avis kan citere. Det er nemlig chefen for hele undersøgelsen, politichef Alipio Robeiro, der udtaler sig. -Vi handlede for hurtigt, siger han til Mail on Sunday.

Det skal dog tilføjes, at det ikke var ham, der stod bag undersøgelser fra start, men siden overtog han sagen efter at den ene skandale efter den anden ramte opklaringsarbejdet.

-Kate og Gerry McCann var overlykkelige over beskeden, fortæller den engelske avis. De har godt nok ikke fået vished om deres datters skæbne – men de skal nu ikke mere samtidig gå og tænke på de beskyldninger og sigtelser, som har hængt over deres hoved. -Jeg tror, at man burde have draget en anden slutning inden man begyndte at mistænke forældrene, siger Ribeiro videre til Mail on Sunday.

Lille Madeleine forsvandt fra ægteparret McCanns ferielejlighed ved Algarvekysten i Portugal 3. maj i fjor.

Trods eftersøgning i hele verden er den lille pige ikke dukket op. Hendes skæbne er fortsat ukendt.

Mange tror hun er blevet dræbt, andre at hun er blevet kidnappet af en pædofilring – og stadig lever, muligvis i Marokko.

En fond har indsamlet mere end 35 mio. kroner fra ele verden – og et detektivbureau arbejder fortsat energisk med at finde spor i sagen – sideløbende med det portugisiske politis efterforskning.