Amnesty International giver kronprins Frederik grønt lys til at rejse til OL i Kina, skriver B.T. fredag.

Amnesty International vil ikke opfordre kronprins Frederik til at blive hjemme - eller til at holde sig væk fra åbningsceremonien i Beijing, der finder sted i august.

Debatten om kronprinsens tilstedeværelse ved OL er blusset op, efter at prins Charles har meddelt, at han bliver væk på grund af Kinas politik over for Tibet.

»I første omgang vil vi afvente den næste halvårsrapport, der kommer i februar. Vi har et håb om, at forholdene måske er blevet forbedret.

Men vi har også besluttet, at vi ikke vil blande os i, hvem der deltager fra dansk side i OL, ligesom vi ikke vil blande os i, hvor OL bliver afholdt,« siger kommunikationschefen i den danske afdeling af Amnesty International, Dan Hindsgaul til B.T.

»Det er jo en sportsbegivenhed. Og vi kunne få travlt, hvis vi skulle kritisere hver gang, en sportsbegivenhed afholdes et sted, hvor menneskerettighederne krænkes.

Men vi bruger OL som anledning til at gøre opmærksom på de grove krænkelser af menneskerettighederne, der foregår i Kina,« siger Dan Hindsgaul.