Prins Henrik taler ud overfor Billed-Bladet på sit slot i Cayx.

Selv om han er gift med dronning Margrethe og ofte er omgivet af børn og børnebørn, føler prins Henrik sig tit ensom. Det afslører han i et stort interview, som Billed-Bladet har lavet med prinsen på hans vinslot Château de Cayx i Frankrig.

- Jeg føler mig ensom af og til. Jeg kan godt lide at være alene, men jeg har så få muligheder for det. Vores verden kan godt være ensom. Hvis man tror, alle kan lide én, opdager man ved den mindste katastrofe, at pludselig er der ingen, der kender én. Folk har glemt dem, det handler om i løbet af 10 dage, siger Prins Henrik til Billed-Bladet.

Han afslører også, at både han og dronning Margrethe forsøgte at overtale deres yngste søn prins Joachim til ikke at lade sig skille fra Alexandra.

- Som alle forældre sagde vi til ham: Tænk dig om to gange. Er du sikker på, du ikke kan få det til at fungere, fortæller prins Henrik. Personligt har han aldrig overvejet at lade sig skille fra dronning Margrethe.

Skilsmisse er fiasko
- Aldrig. En skilsmisse ville for mig være en anerkendelse af fiasko, og jeg synes, man skal undgå, at ens ægteskab bliver en fiasko. En ægteskabs-fiasko er erkendelse af, at den ene, men sandsynligvis begge to, har lavet fejl, så lad os undgå at det sker. Det er min teori, siger prins Henrik.

Prinsen afslører også indirekte sit syn på spekulationerne om, at dronning Margrethe på et tidspunkt skal abdicere og vige pladsen for kronprins Frederik.

- Hvis vi har en konge, er det fordi, han er født til det, derfor skal han også dø som konge. I princippet mener jeg, at kongen skal sidde, til kongen dør. Men alle principper kan naturligvis ændres, siger prins Henrik.