Helt unge piger udveksler tips og erfaringer på anoreksi-hjemmesider.

- Det, der nærer mig, ødelægger mig.

Sådan lyder sloganet på en dansk 'pro-ana'-side. En af mange sider på internettet, hvor piger helt ned til 12 år dyrker sygdommen anoreksi under næsten kultagtige forhold.

Deraf navnet pro-ana, 'for anoreksi'.

- Vi ved, at nogle anorektikere bliver draget af de her hjemmesider og holdt fast i deres spiseforstyrrelse, siger Birgitte Nørgaard, behandlingschef i AIDA, center for spiseforstyrrelser.

Hun fortæller, at pro-ana sider også kan være med til at videreudvikle anoreksi hos piger, der er i farezonen for sygdommen.

Det skriver Ekstra Bladet.

På bare to dage har avisen set mere end 30 forskellige piger støtte hinanden i deres sygelige ønske om at blive 'thin to the bones', knogletynde.

På hjemmesiderne giver de blandt andet hinanden råd om, hvordan man skjuler sin anoreksi og undgår at spise. Pigerne roser også hinanden med et 'tillykke', når nogen har tabt eksempelvis fire kilo på tre dage.

- Det er meget uhensigtsmæssigt, at pigerne udveksler tips og idéer på siderne, fordi det bliver gjort til en smart måde at konkurrere på, siger Annette Rothenborg, afdelingssygeplejerske på Anoreksiklinikken i København.

Hun anslår, at siderne har fået et boom de sidste fem år, og at stort set alle indlagte piger kender til pro-ana siderne. Op mod hver fjerde pige herhjemme har risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse.