Med to døgns mellemrum fløj narko-smuglere til København med kilovis af kokain skjult i sko og deodoranter. Politiet tror, at der er tale om en professionel liga, som sender kokain til Norden. Trafikken har formentlig stået på i længere tid.

Kokainen var hver gang skjult i sålerne på fem par nye sko og i tre deodoranter og en flaske med shampoo. De to smuglere fulgte den samme rejserute fra Mexico over Amsterdam til København. De transporterede hver cirka fire og 5,5 kilo kokain.

Den første smugler, 55, blev anholdt allerede i lørdags, men anholdelsen er blevet holdt hemmelig indtil i dag.

- Vi havde informationer om, at han muligvis var narkosmugler. Han blev anholdt, da han ville tage en taxi i lufthavnen lørdag aften, siger Steffen Th. Steffensen, narko-sektionen.

- I hans kuffert fandt vi kokainen godt skjult i sko og kosmetik, siger han.

Ny smugler
Den 55-årige blev hemmeligt fængslet i søndags, men allerede mandag gik en ny smugler i fælden. Denne gang lod politiet ham skygge fra lufthavnen til et hotel syd for København, hvor han indlogerede sig. Men ved midnat besluttede politiet sig til at anholde den 48-årige mand, som kom fra Costa Rica.

Hans bagage var proppet med kokain på samme måde som den første, i fem par sko og deodoranter.

Efter anholdelsen opretholdt politiet observationshold på hotellet og det førte ved otte-tiden onsdag morgen til anholdelse af en 39-årig rumæner. Han kom til hotellet og spurgte efter den 48-årige - uden at ane uråd.

- Rumæneren har ingen tilknytning til Danmark, men vi mener, han spiller en rolle i narkoorganisationen, siger Steffen Th. Steffensen. Derfor blev han fremstillet i dommervagten og fængslet for fire uger.

Stået på i længere tid
Narkopolitiet mener, at sagen har forgreninger til Norden og at de to anholdte smuglere ikke er de eneste, som har været sendt til Danmark.

- Det er professionelt lavet og vi tror, at smuglingerne har stået på i længere tid. Men det må efterforskningen vise, siger Steffen Th. Steffensen.