Står det til Venstres tidligere politiske ordfører skal brug af cannabis legaliseres.

DEBAT: ER DU ENIG MED JENS RHODE?

Fri hash. Det er hvad Jens Rohde vil have. Og eks-politikeren har endda flere gange talt om sine egne erfaringer med hash-rygning i offentligheden. Senest mandag formiddag i P1 i et program med den kendte radio- og tv-vært Jens Gaardboe.

- Jeg har åbent sagt, at jeg har røget det, men jeg har aldrig haft et fast forbrug af det, siger Jens Rohde om cannabis til B.T., og han uddyber:

- Det var meget almindeligt i de kredse jeg færdedes tidligere. Indenfor teater, musik og i reklamebranchen. Der stødte jeg jo på det ind i mellem. Så en gang i mellem, så har jeg også selv prøvet det.

Husker ikke hvornår
Hvornår var sidste gang du røg? - Det kan jeg ikke huske.

Var det mens du var politiker? - Jeg har sagt det, der skal siges om det.

Vil du anbefale unge at prøve hash? - Nej, jeg vil ikke sidde her og anbefale hverken det ene eller det andet. Og jeg har aldrig prøvet noget, der var stærkere. Det har jeg aldrig turdet.

Røg I hashen i joints eller i piber? - Det er jo bedøvende ligegyldigt.

Har du røget sammen med nogen andre, der er kendt i offentligheden? - Det vil jeg overhovedet ikke udtale mig om, for så ringer du jo også til dem.

Vil sige sandheden
Hvis din ni-årige datter kommer om nogle år og siger til dig at hun vil prøve at ryge hash, hvad vil du så råde hende til?

- Jamen, det vil jeg da ikke sidde og fortælle dig. Det finder jeg ud af med hende, når den tid kommer.

Er det ansvarligt af dig som offentligt kendt rollemodel at fortælle om dit hash-forbrug?

- Ja, når jeg bliver spurgt, er det da meget ansvarligt at sige sandheden. Jeg har aldrig påberåbt mig, at jeg skulle være rollemodel. Jeg er som jeg er. De ting jeg har bedrevet gennem årene, dem står jeg ved. Jeg har også altid argumenteret for at det skulle afkriminaliseres.

Har du røget sammen med nogen i venstres folketingsgruppe?

- Nej, det har jeg ikke, griner Jens Rohde.