Kronprinsesse Mary er trukket i trøjen og er klar til at forsvare landet. Hun har helt styr på både sigte, og hvordan man holder et gevær. Kronprinsessen er begyndt en militær-uddannelse i Hjemmeværnet .

Mary er gået i lære som soldat i Hjemmeværnet uddannnelsescenter i Christiansminde ved Jægerspris.

Det er hende selv , der har ønsket at følge i den øvrige kongelige families fodspor. F. eks. er hendes svigermor, dronning Margrethe uddannet i hjemmeværnet. Margrethe blev, da hun endnu var kronprinsesse, major i Kvindeligt Flyvekorps.

Dronningens søster, prinsesse Benedikte står også last og brast med det danske forsvar. For nogle år siden modtog hun Hjemmeværnets Fortjensttegn for sit virke i marinehjemmeværnet.

Overlykkelige
At Mary er militært interesseret er kommet som en overraskelse for de fleste. Selv om hun er småbørnsmor, og også har masser af andre ting at se til, er hun helt oppe på mærkerne, når der skal trænes.

I hjemmeværnet er man overlykkelige, og opfatter Marys interesse som et skulderklap til Hjemmeværnets mange frivillige, som nu har fået sig en kongelig kollega.

Kronprinsessen imponerer med sin form. Udannelsen , som Mary gennemgår kræver en god fysik.

Efter træning, førstehjælpsprøve, våbenkendskab og skydning afsluttes der med kontrolskydning, eksercits, signaltjeneste og en grundlæggende uddannelse i brand, redning og miljø.

Glade
- Vi er utrolig glade for Kronprinsessens interesse, siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jan S. Nørgaard, som ikke lægger skjul på , at Kronprinsessens opbakning er en understregning af, at hjemmeværnet har en betydelig rolle i totalforsvaret, og at man her er i stand til at løse samfundsnyttige opgaver.