Mere end 100 politifolk slog i dag til mod to grupper af unge i Taastrup og Brøndby efter skyderiet den 11. december, hvor 88 skud flængede luften i et boligbyggeri og flere beboere var i livsfare.

12 mænd og en kvinde blev anholdt under aktionen og de kræves fredag varetægtsfængslet for drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse. Under aktionen fandt politiet tre pistoler, to revolvere og et million-beløb i kontanter.

- Vi sætter skudopgøret i forbindelse med narkohandel. Det var gruppen fra Brøndby, som åbnede ild mod gruppen fra Taastrup, som skød tilbage. Der blev anvendt ni forskellige skydevåben, herunder automatvåben, oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns politi.

Pistol i bukselinningen
Politiet startede aktionen i formiddags og den ene af de anholdte havde en skarpladt pistol stukket ned i bukselinningen. Der var skarp ammunition til alle fem skydevåben og politiet fandt også skudsikre veste.

På flere adresser fandt politiet et millionbeløb, men Bent Isager-Nielsen ønsker ikke at oplyse det præcise beløb. - Der er tale om et meget stort beløb, siger han.

- Vi er meget tilfreds med at have fundet de mange våben og sagen giver anledning til, at vi efterforsker andre skudepisoder og anden kriminalitet, siger han.

Alle anholdte har udenlandsk baggrund
De 13 anholdte har alle udenlandsk baggrund. Ni er fra Brøndby-området, fire fra Taastrup. De er i alderen 19 - 32 år og har somalisk, pakistansk, irakisk, etiopisk, marokkansk, tyrkisk og libanesisk baggrund. De fleste er danske statsborgere.

- Vi mener, at det var tilfældigt, at skyderiet skete i Taastrupgård. De kunne lige så godt være stødt sammen et andet sted, siger Bent Isager-Nielsen.

Politiet har planlagt aktionen længe: - Det har været en intens efterforskning, som har krævet mange folk. Aktionen i dag er resultatet af overvågning, afhøringer og observationer, siger Bent Isager-Nielsen.

Skød ind i lejligheder
Under ildkampen den 11. december kl. 20.55 fløjtede vildfarne projektiler ind i flere lejligheder i Taastrupgård og både børn og voksne var i livsfare.

Kort efter skyderiet gik der rygter i området om, at det var en gruppe fra Brøndby, der havde angrebet gruppen i Taastrup på grund af en narkotika-handel.

- Vores efterforskning har bekræftet, at opgøret skyldes narkotika, siger Bent Isager-Nielsen.

De anholdte bliver alle fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Glostrup fredag klokken ni. Politiet vil kræve lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Fem dage efter skyderiet anholdt politiet den første i sagen, en 19-årig. Han sigtes for drabsforsøg og er stadig varetægtsfængslet.