En 22-årig fra "Sjælør-banden" blev i dag fængslet som tredje mand i et skyderi i Valby, der knapt to måneder senere blev hævnet med drabet på den 21-årige Osman Arif Hussain i Mimersgade.

Den 22-årige sad i forvejen fængslet, sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Han mødte nemlig bevæbnet op ved Rigshospitalet den 13. december efter skyderiet i Mimersgade.

Politiet anholdt ham i dag kl. 10 i Vestre Fængsel, sigtede ham for drabsforsøg og han blev fængslet for 22 dage i dommervagten. Han nægter sig skyldig og ville ikke udtale sig i retten.

I går blev to andre unge fra "Sjælør-banden", 21 og 22 år, fængslet for skyderiet, der skete den 24. oktober sidste år på Carl Jacobsens Vej i Valby.

Fik lappet skudhullerne
De tre fra "Sjælør-banden" sigtes for at have affyret tre skud mod en VW Golf, hvor der sad fire unge indvandrere, der tilhører et bandemiljø fra Nørrebro.

Den ene af de fire beskudte var ejeren af Golfen, en 21-årig tyrk. Han sidder nu varetægtsfængslet for drabet på Osman Arif Hussein i december, der ifølge politiets teori var en "bytter" for skyderiet i Valby.

Den 21-årige Golf-ejer har forklaret til politiet, at de kørte på Carl Jacobsens Vej, da en Alfa Romeo kørte op på siden af dem. En af de unge i Alfaén trak en pistol og skød. Den 21-årige kastede sig ned i bilen. Et skud ramte venstre fordør og et projektil fløj gennem dørens åbne vindue og ramte bilen i højre side.

Den 21-årige kørte på værksted og fik lappet skudhullerne og politiet fik kun kendskab til skyderiet, fordi et beboer hørte det.

I dommervagten kom det frem, at den 21-årige var kørt til Valby for at få "kontakt" til "Sjælør-banden", der havde truet hans lillebror.

- Vi mener, der er en sammenhæng mellem de to skyderier og muligvis også med flere andre skyderier. Drabet i Mimersgade anser vi som en »bytter« for skyderiet i Valby, siger politikommissær Henning Schou Kofoed, drabs-sektionen.

Skud ved legeplads
Få timer før skyderiet i Valby blev der også skudt ved en legeplads på Sjælør Boulevard. Den ene af de sigtede fra skyderiet på Carl Jacobsens Vej forklarede i går i dommervagten, at han vågnede ved skyderiet ved den legeplads, hvor hans 10-årige bror legede.

Folk kastede sig ned for at undgå kuglerne, sagde den 21-årige. Men han benægter, at han et par timer senere selv skød mod de fire unge i Golfen på Carl Jacobsens Vej.

Politikommissær Henning Schou Kofoed, drabssektionen, bekræfter overfor bt.dk, at skudepisoden ved Sjælør Boulevard også indgår i efterforskningen. Den blev heller ikke anmeldt til politiet.

Hævnen i Mimersgade
Skyderiet på Carl Jacobsens Vej blev hævnet om natten den 13. december, da tre fra "Sjælør-banden" kom i skudlinien i Mimersgade.

Politiet har sigtet den 21-årige Golf-ejer sammen med to andre af tyrkisk afstamning fra Nørrebro for drabet på Osman Arif Hussan.

Der blev affyret en halv snes skud mod en sort Audi i Mimersgade, hvor de tre sad.

Osman Arif Hussain blev dræbt af et skud i hovedet. Han sad på bagsædet af bilen.

En 21-årig på passagersædet blev livsfarligt såret af skud i maven, mens føreren af bilen slap uskadt.

Føreren af Audien kørte straks sine to blødende venner til Rigshospitalet.

Undervejs ringede han til sine venner, der hastede til Riget i en rød Alfa Romeo. Der lå en skarpladt pistol under forsædet og den ene af dem havde skudsikker vest på ved anholdelsen.

Efter drabet flygtede den ene af de nu drabs-sigtede, nemlig den 21-årige Golf-ejer, til Istanbul. Men famlie overtale ham til at komme hjem og han blev anholdt af politiet i Københavns Lufthavnen og varetægtsfængslet den 18. december for drabet på Osman Arif Hussain.