En skudepisode i oktober i Valby kædes nu sammen med mordet den 13. december, hvor den 21-årige Osman Arif Hussain blev skudt. Politiet tror, at drabet i Mimersgade var en "bytter" for skyderiet i Valby.

To mænd på 21 og 22 med tilknytning til "Sjælør-banden" blev i aftes anholdt under dramatik ved Sjælør S-station. De var eftersøgt af drabs-sektionen ved Københavns politi for et skyderi den 24. oktober på Carl Jacobsens Vej i Valby, hvor en VW Golf med fire unge mænd blev beskudt.

De anholdte fremstilles i eftermiddag i dommervagten med krav om fængsling. De sigtes for drabsforsøg ved at have affyret tre skud mod bilen, som blev ramt i venstre forfør og et skud gik gennem et åbent vindue og satte sig fast i bilens vinduesramme i højre side. Ingen kom til skade.

Kæder skyderierne sammen
- Vi mener, der er en sammenhæng mellem skyderiet i Valby og drabet i Mimersgade. At drabet var en "bytter" for det andet skyderi, siger politikommissær Henning Schou Kofoed, drabs-sekstionen.

Den 21-årige Osman Arif Hussain sad i en Audi i Mimersgade sammen med to andre fra "Sjælør-banden", da bilen blev angrebet. Der blev affyret en halv snes skud og den 21-årige blev dræbt, mens en kammerat blev livsfarligt såret.

Føreren af bilen slap uskadt og kørte sine to blødende kammerater direkte til Rigshospitalet, hvor et bevæbnet hold kammerater blev tilkaldt for atb passe på dem. Men gruppen blev anholdt af politiet.

Tre mænd af tyrkisk afstamning fra bande-miljøet på Nørrebro sidder fængslet for drabet på Osman Arif Hussain.