Danskerne vil ikke finde sig i knivstikkeri på gaderne. Reaktioner i tusindtal beviser det efter et knivdrab på Strøget i København lørdag morgen.

På få dage har flere end 5.000 meldt sig ind i protestkoret, som den 25-årige århusianer Mikkel Ottow har startet.

- Der er kommet 1.500 om dagen i de seneste dage, og meldingerne fortsætter i en uafbrudt strøm, siger den 25-årige dramaturgi-studerende fra Aarhus Universitet til URBAN.

- Det er overvældende, og jeg er forbløffet over, hvad aktionen har sat i gang.

Drabet på Strøget i København lørdag morgen har været en tragisk inspiration til mange reaktioner hos Facebook-brugere på nettet, og det har givet Ottows initiativ et uventet momentum.

- Facebook-siden har åbnet for præcis det, jeg havde håbet, siger Mikkel Ottow.

Blandt reaktionerne er også private mails til Mikkel Ottow.

- Folk fortæller om knivstikkeri, de selv har oplevet, eller om nogen, de kender, der har været udsat for det. De synes, det er fedt, at jeg har gjort noget ved det. Der er også kendte folk imellem, blandt andre stand up'eren Sebastian Dorset. I det hele taget er der mange reaktioner fra København, især fra Nørrebro.

Mikkel Ottow oplever, at masser af mennesker, som ikke tidligere har været på Facebook, nu har oprettet en profil på grund af det her.

- Min aktion passer godt med, at der samtidig kører en tv-kampagne (knivfri.dk) om samme emne, og flere har linket til den, siger Ottow.

Vil du gå videre med de mange reaktioner, for eksempel til justitsminister Lene Espersen?

- At starte en politisk aktion er ikke min ambition, siger Mikkel Ottow.

- Jeg vil hellere tale direkte til de unge. Men mange diskuterer nu på Facebook, om vi skal have mere overvågning eller skærpede straffe. Den sag vil jeg overlade til andre. Men jeg kunne tænke mig, at firmaer, for eksempel diskoteker eller Breezer, kunne gå ind og støtte kampagnen.

Mikkel Ottows gruppe på nettet hedder ‘Folk, der går med knive, er idioter'. Du finder den på facebook.com. Søg på ‘knive' og ‘idioter'.