22 udhungrede hunde måtte æde deres egen afføring

Det var et forfærdende syn, der mødte Berit Iversen, da hun sammen med andre dyreværnsfolk afslørede et nyt tilfælde af grufuld misrøgt af dyr.

Denne gang gik det ud over 22 hunde, der var så udhungrede, at de åd deres egen afføring. Det skete på en ejendom på Ribe-egnen.

De fleste af hundene var kun skind og ben, og en af dem var så afkræftet, at de andre hunde var begyndt at gnave i den af bare sult og i forventning om dens snarlige død. Den blev aflivet på stedet af en tilkaldt dyrlæge.

»Jeg har aldrig været ude for noget lignende. Jeg er, så jeg ryster endnu,« siger Berit Iversen.

Sammen med andre medlemmer af den nystiftede dyrebeskyttelsesforening, »Animal Rescue«, hvor Berit er næstformand, troppede hun op på landejendommen, hvor der befandt sig i alt 22 hunde.

»Vi havde via vores hjemmeside fået et tip om, at hundene havde det forfærdeligt. Så rykkede vi ud og det, vi fik at se, var utroligt,« siger Berit Iversen.

Med hjælp fra politiet og en tilkaldt dyrlæge lykkedes det at få ægteparret til at aflevere de mange hunde.

»Vi var nødt til at aflive to af hundene straks. To andre kæmper for deres liv lige nu. Deres tarmsystem er ødelagt og gået helt i stå på grund af udhungringen.

Og resten af hundene er sat på skånekost med kogt ris og kylling i seks små portioner om dagen, så de kan vænne sig til mad igen,« siger Berit Iversen.

Det pågældende ægtepar fra Ribe-egnen begyndte egentlig af et godt hjerte at tage græske gadehunde med hjem og behandlede dem kærligt.

Men det endte med, at de ikke fik hundene steriliseret. Og inden de så sig om, var ejendommen fyldt med hvalpe på lofter, i stalden og inde i stuehuset.

»Parret magtede ikke at klare alle hundene og lod i stedet stå til med det resultat, at hundene sultede, så det var hjertegribende at se, hvordan de måtte lide,« siger Berit Iversen.

Politiet undersøger i øjeblikket, om der skal rejses sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven mod ægteparret.